Θα τρίβουμε τα μάτια μας!

0
skyline

Το ραβδάκι του Αλμέιδα έχει κάνει πάλι τα μαγικά του. Οι μεταγραφές που ζητάει γίνονται αμέσως πράξη απ᾽ τον Μελισσανίδη και σίγουρα αυτό που δημιουργείται θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας και δεν θα έχει… ταβάνι.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

Βρίσκομαστε ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας και τα μεγάλα λόγια μπορεί να θεωρηθούν και υπερβολές, όμως αυτά που βλέπουμε κάνουν τόσο εμένα, όσο και όλο τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ να καταλαβαίνουν ότι και φέτος θα δούμε κάτι εξαιρετικό.

Πραγματικά η Ένωση έχει βρει τους μαέστρους της. Το δίδυμο Μελισσανίδη – Αλμέιδα μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από τρομακτικό. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έχει δώσει το ελεύθερο στον Αργεντικό τεχνικό, ο οποίος έχοντας πλέον τις βάσεις από πέρσι, χτίζει πάνω σε αυτές μια ομάδα… πρότυπο.

Ζήτησε την παραμονή του Πινέδα και την είχε! Ζήτησε τον Πιζάρο και τον είχε! Και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει μεσοεπιθετικά εκτός απ τους δύο προαναφερόμενους και τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμπραμπατ, Τσούπερ, Αραούχο, Γκαρσία, Φαν Βέερτ.

Θέλετε να σας γράψω και άλλα ονόματα ή αρκούν αυτά για να καταλάβετε τι ακριβώς θα συμβεί τη σεζόν που έρχεται; Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, που να διαθέτει τέτοιο ρόστερ και να έχει κρατήσει παράλληλα και τον κορμό της από την περυσινή εξαιρετική σεζόν.

Αυτά που είδαμε να συμβαίνουν στο φιλικό κόντρα στην Σαχτάρ, μια ομάδα που είναι ήδη έτοιμη και θα παίξει στους ομίλους του Champions League, ήταν εξαιρετικά. Είδαμε για ακόμα μια φορά μια ομάδα με αυτοματισμούς, με πλάνο, με οργάνωση. Μια ομάδα που δεν την ένοιαζε με πόσους παίκτες έπαιζε, καθώς μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να κάνει ότι θέλει εντός αγωνιστικού χώρου.

Η διαφορά της περσινής με την φετινή ΑΕΚ είναι ότι ο Αλμέιδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είχε στη διάθεσή του και τους περισσότερους απ᾽ τους αμυντικούς του. Και αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα του ξεκινάει με βάση την άμυνα και την πίεση, καταλαβαίνετε ότι μπορούσε να δουλέψει όπως ακριβώς ήθελε, δίνοντας βάρος στην κάθε λεπτομέρεια. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η σεζόν.

Να δω για ακόμα μια φορά την ΑΕΚ χωρίς άγχος. Γιατι αν για κάτι είμαι σίγουρη είναι ότι με τα τωρινά δεδομένα, θα απολαμβάνουμε την ομάδα μας, χωρίς να έχουμε αμφιβολίες για το αν θα νικήσει ή όχι.

ΥΓ: Στα ονόματα που ανέφερε παραπάνω δεν έβαλα αυτό το Γαλανόπουλος. Ο Γαλανόπουλος λοιπόν είναι εδώ και είναι η ΑΕΚ! Είναι ένα παιδί που δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα. Που ότι και αν πέρασε έμενε δυνατός.

Σε όλες τις καταστάσεις δείχνει γιατί είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας. Εκτός από όλα αυτά άλλωστε, ο Αλμέιδα τον εμπιστεύεται και αγωνιστικά και το σίγουρο είναι ότι αν η σεζόν που έρχεται θα είναι και δική του.