Ρινάλντι για Ματίας Αλμέιδα στο inAEK.com: «Φουλ επίθεση-Ταιριάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα»

0
skyline

Ο Αργεντινός επιθετικός Λαουτάρο Ρινάλντι που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μίλησε στο inAEK.com και την Μαρία Τσίχλα για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Δείτε επίσης: Αλμέιδα: «Τα τρία ονόματα που θέλει από την Τσίβας στην ΑΕΚ»

Βάση των όσων ο ίδιος έχει δει από τον συμπατριώτη του, αλλά και των εμπειριών που είχαν φίλοι του ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του, θεωρεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα ελληνικά δεδομένα και ότι σίγουρα οι φίλαθλοι της Ένωσης θα βλέπουν την ομάδα τους άκρως επιθετική.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 28χρονος πρώην επιθετικός των «πρασίνων» και νυν της Αλντοσίβι:

«Ο Αλμέιδα είναι πάνω από όλα εξαιρετικός άνθρωπος. Από όλες τις ομάδες που πέρασε είχε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ποτέ κανένας δεν είχε παραπάνω. Καταφέρνει πάντα να τους κερδίζει όλους και να τους κάνει να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχει τον απόλυτο έλεγχο των παικτών του και ξέρει να τους διαχειριστεί και να τους ανεβάσει τη ψυχολογία κάθε στιγμή», ανέφερε αρχικά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού για το νέο τεχνικό της ΑΕΚ και συνέχισε σχετικά με τον τρόπο που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του:

«Δεν του αρέσει για κανέναν λόγο να παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι όλων των ομάδων που κοούτσαρε ήταν άκρως επιθετικό. Παίζει πάντα με τρεις παίκτες μπροστά. Θέλει οι παίκτες του να έχουν καλά τρεξίματα και να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Δίνει μεγάλη βάση στην φυσική κατάσταση. Στόχος του είναι οι παίκτες του να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους και να παίζουν επιθετικά».

Τέλος, ο Αργεντινός επιθετικός θεωρεί ότι ο Αλμέιδα θα τα καταφέρει στην Ελλάδα: «Πιστεύω ότι ο Αλμέιδα θα τα καταφέρει μια χαρά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένας προπονητής με δυνατή προσωπικότητα και δεν θα έχει πρόβλημα να ανταπεξέλθει. Νομίζω ότι θα φέρει στην ΑΕΚ και παίκτες απ την Αργεντινή και το Μεξικό που θα την βοηθήσουν αρκετά τη νέα σεζόν».