Οι μάγκες, η δικαίωση και η αγάπη του ΑΕΚτζή για το χάντμπολ

0
skyline

Τα τελευταία χρόνια που το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ με διοικητικό ηγέτη τον Σταμάτη Παπασταμάτη έχει απογειωθεί και κατακτά τον έναν τίτλο μετά τον άλλον σκέφτομαι πάντα εκείνο το μεσημέρι της 31ης του Μάη το 2009 στις Σέρρες, όταν και αυτό το τμήμα μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και άρχισε η αγάπη του ΑΕΚτζή.

Εκείνα τα χρόνια οι ”μάγκες” πέτυχαν πολλά περισσότερα από το να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη της ομάδας πρωταθλήματα και Κύπελλα. Έκαναν αρκετό κόσμο της ΑΕΚ να αγαπήσει το τμήμα αυτό και να βρει μια παρηγοριά, καθώς τότε ούτε η ποδοσφαιρική, αλλά ούτε και η μπασκετική της ομάδας ήταν σε καλή κατάσταση.

Έβλεπαν στους παίκτες του χάντμπολ της ομάδας όλα όσα θα ήθελαν να βλέπουν και στους αθλητές των υπόλοιπων τμήματων. Η προσπάθεια του χάντμπολ εκείνα τα χρόνια ήταν συγκινητική και τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε ακόμη και τώρα.

Σήμερα η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια για άλλη μια σεζόν. Αυτό είναι το τρίτο της πρωτάθλημα τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της, που γέμισε για άλλη μια φορά το κλειστό, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι στην λήξη του αγώνα το κανάλι της ερασιτεχνικής ΑΕΚ (AEK Athletic Club) στο youtube το έβλεπαν πάνω από 100.000 άτομα. Ναι καλά διαβάσατε. Πάνω από 100.000 άτομα έβλεπαν την ΑΕΚ να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή στο χάντμπολ. Είναι μια δικαίωση αυτό για τον Σταμάτη Παπασταμάτη, που ασχολείται με τόση όρεξη και μεράκι με την ομάδα και φυσικά μια δικαίωση για τους ”μάγκες” της προηγούμενης δεκαετίας, για τους οποίους γράφω και παραπάνω.

Η φετινή σεζόν η αλήθεια είναι πως ήταν περίεργη για την ΑΕΚ. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα της, αυτό του 2020 και αυτό του 2021, η εικόνα της όλη τη σεζόν είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τα δεδομένα της. Στην Ευρώπη δεν τα πήγε καλά, ενώ στο Final 4 του Κυπέλλου η εικόνα της ήταν μάλλον απογοητευτική και μάλιστα η ήττα της από τον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή στο ημιτελικό δημιούργησε στον κόσμο της μεγάλο προβληματισμό ενόψει των τελικών της Handball Premier.

Το γεγονός όμως ότι ακόμη και σε αυτήν την σεζόν η ΑΕΚ στο τέλος είναι πρωταθλήτρια δείχνει και το πόσο έχει μεγαλώσει η ομάδα αυτή. Έχει πλέον το μέταλλο της πρωταθλήτριας και έναν κόσμο που από την πρώτη στιγμή που βρίσκεται στο γήπεδο πιστεύει σε αυτήν. Για αυτό άλλωστε και το πλεονέκτημα έδρας αποδείχτηκε και τόσο κομβικό. Διότι η αύρα στα εντός έδρας μάτς της ΑΕΚ ήταν τέτοια που έδινε τεράστια ώθηση στους κιτρινόμαυρους.

Ταυτόχρονα βέβαια δίνει και στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να σχεδιάσει με καλύτερη ψυχολογία την επόμενη σεζόν. Διότι φέτος θεωρητικά με το ρόστερ που έχει η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα πράγματα συνολικά στη σεζόν. Προφανώς και είναι επιτυχημένη η σεζόν, αλλά αυτό το τμήμα μας έχει κάνει να ανεβάσουμε πολύ ψηλά τον πήχη.

Γ.Ζ.