Η ανασκόπηση μιας πολύ όμορφης σεζόν!

0
skyline

Είναι πάντα πολύ όμορφο να γράφεις για μια τόσο επιτυχημένη ομάδα και για μια τόσο πετυχημένη σεζόν, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπου σε πέντε ημέρες η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Η σεζόν θα ήταν πολύ επιτυχημένη για την ΑΕΚ είτε κατακτούσε το πρωτάθλημα, είτε όχι. Τα έχω άλλωστε γράψει πολλές φορές εδώ ότι τα κέρδη της Ένωσης ήδη από τα μέσα της σεζόν ήταν πολλά. Απλά στο τέλος ήρθε η ”απογείωση” με την κατάκτηση του τίτλου και μιας συνέβη αυτό σήμερα γράφουμε για τις νίκες, τους πρωταγωνιστές, τις πίκρες και διάφορα άλλα, κάνοντας και εγώ την ανασκόπηση μου στην πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο MVP

Έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις στα Social Media για το ποιος είναι ο MVP της φετινής ΑΕΚ. Είμαι επίσης σίγουρος ότι ο Ματίας Αλμέιδα δεν ξεχωρίζει κανέναν, όλους τους θεωρεί πρωταγωνιστές και καλά κάνει. Κούβεντα να γίνεται όμως, ας γράψω και εγώ για τον MVP της Ένωσης. Αυτός είναι κατά την γνώμη μου στην κανονική διάρκεια ο Ορμπελίν Πινέδα με μικρή διαφορά από τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Πινέδα ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των κιτρινόμαυρων όλη τη σεζόν. Σκόραρε υπενθυμίζω ακόμη και στα μάτς που η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τα έκανε γενικά όλα. Σκόραρε, δημιουργούσε, πρέσαρε, έκοβε και βοηθούσε όλους τους τομείς. Έγραψα όμως στην κανονική περίοδο, διότι στα Playoffs θα βάλω τον Στήβεν Τσούμπερ. Και ο Πινέδα προφανώς συνέχισε να είναι εξαιρετικός στα Playoffs, αλλά ο Τσούμπερ τους τελευταίους τρεις μήνες είναι ασταμάτητος. Ο Τσούμπερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Playoffs, πετυχαίνοντας καθοριστικά γκολ, όπως αυτά και στα δύο παιχνίδια με τον Άρη και κατάφερε να εκτοξεύσει την απόδοση του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. 

Η μεγαλύτερη νίκη

Και πάλι θα αναφερθώ σε δύο. Μια στην κανονική περίοδο και μια στα Playoffs. Στην κανονική περίοδο προφανώς ξεχωρίζει η νίκη επί του Παναθηναικού. Ήταν ένας μάτς θυμίζω όπου το Τριφύλλι ήταν μπροστά με επτά πόντους και η ΑΕΚ προερχόταν από την ήττα-σοκ στα Γιάννενα. Φαινόταν ότι η Ένωση δεν ήταν καλά ψυχολογικά σε εκείνο το παιχνίδι και είχε μεγάλη πίεση. Ωστόσο με σωστή τακτική προσέγγιση και μεγάλη θέληση πήρε τη νίκη, που την έφερε στο -4 από τους πρωτοπόρους πράσινους εκείνη την περίοδο. Η νίκη αυτή νομίζω ότι άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα που ίσχυαν έως τότε στο πρωτάθλημα. Ήταν ξεκάθαρο έκτοτε ότι θα πάμε σε μια ”μάχη” μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Η νίκη που ξεχωρίζω από τα Playoffs είναι αυτή στη Τούμπα. Τι χαρακτήρα έδειξε σε εκείνο το μάτς η ΑΕΚ; Έχοντας δύο αρνητικά αποτελέσματα πίσω της και με μεγάλη πίεση και πάλι απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα κέρδιζε η ΑΕΚ τότε, πίστεψα πολύ περισσότερο όμως στην κατάκτηση του τίτλου μετά από τη νίκη αυτή.

Η πιο όμορφη στιγμή

Θα ήταν τα εγκαίνια στην ”OPAP Arena-Αγιά Σοφιά” και το πρώτο παιχνίδι σε αυτήν, όμως για εμένα είναι η φιέστα. Η περασμένη Κυριακή λοιπόν που ήταν γεμάτη συναισθήματα χαράς και επικρατούσε μια τρέλα που δεν είχε προηγούμενο για την ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα, τότε προφανώς το πρώτο μάτς στην ”OPAP Arena-Αγιά Σοφιά” θα ήταν η ομορφότερη στιγμή της φετινής σεζόν.

Η πιο άσχημη στιγμή

Για εμένα προσωπικά είναι η ήττα από τον Ολυμπιακό στην ”OPAP Arena-Αγιά Σοφιά”. Ήταν ένα πολύ πικρό βράδυ. Όχι όμως γιατί απογοητεύτηκα από την ομάδα, αλλά γιατί αγανάκτησα με την τύχη των ερυθρόλευκων. Ήταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική, αλλά όλα της πήγαν στραβά συνολικά. Φοβήθηκα μην την πάρει από κάτω την ΑΕΚ τότε. Ευτυχώς όμως ο Ματίας Αλμέιδα, το τιμ του και οι παίκτες του δεν καταλαβαίνουν από τέτοια.

Μάτς που μου έχουν μείνει αξέχαστα

Όταν σκέφτομαι τη φετινή σεζόν όλη μου έρχεται πάντα πρώτο στο μυαλό το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στο ”Κλεάνθης Βικελίδης”. Ήταν η πρώτη ειδοποίηση για το τι ΑΕΚ θα βλέπαμε στη συνέχεια. Δεν το πίστευα να πω την αλήθεια. Η Ένωση σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων έμοιαζε πολλά επίπεδα ανώτερη από τον αντίπαλο της. Έναν αντίπαλο που την είχε πληγώσει πέρυσι. Από εκεί και πέρα θέλω να αναφερθώ και σε ένα μάτς με τον Παναιτωλικό στην κανονική περίοδο της σεζόν. Εκτιμώ ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο η ΑΕΚ έχει παίξει τρομερό ποδόσφαιρο σε εκείνον τον αγώνα. Πάνω-κάτω η μπάλα, ωραίες συνεργασίες, ευκαιρίες συνεχώς, τέσσαρα γκολ. Θυμάμαι ήταν πολύ χορταστική η εμφάνιση της. Το καλό ποδόσφαιρο και το θέαμα άλλωστε πάντα σου μένει χαραγμένο στο μυαλό, ειδικά όταν το βλέπεις από την ομάδα που αγαπάς.

Γ.Ζ.