Ξημερώματα η Σάκκαρη, το μεσημέρι ο Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του Australian Open

0
skyline

Στη μάχη του δεύτερου γύρου του Αυστραλιανού όπεν θα μπουν την Τετάρτη (18/1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια είναι αυτή που θα ανοίξει τον… χορό, τα ξημερώματα. Αντίπαλός της θα είναι η Ντιάνα Σνάιντερ, στο ματς που θα ξεκινήσει στις 2:00.

Η 18χρονη Ρωσίδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Στην ιστορική πρώτη της νίκη στη Μελβούρνη επικράτησε 6(6)-7, 5-7 της Κριστίνα Κούτσοβα.

Η Σάκκαρη, από την άλλη προκρίθηκε με άνετη νίκη (1-6, 4-6) επί της Γουέν Γουάν. Σνάιντερ και Σάκκαρη συναντιούνται για πρώτη φορά στην καριέρα τους, ενώ η νικήτρια θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τέικμαν και Τζου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αρχίσει την προσπάθειά του γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, με αντίπαλο τον Ρίνκι Χατζικάτα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε με άνετη νίκη Κεντίν Χαλίζ με 6-3, 6-4, 7-6(6), ενώ ο Χιγκικάτα επικράτησε δύσκολα του Γιανίκ Χάνφμαν με 6-4, 6-4, 3-6, 6(5)-7, 3-6.

Ο 21χρονος Αυστραλός συμμετέχει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού open, αφού τα τρία τελευταία χρόνια έχει σταματήσει στον δεύτερο προκριματικό. Η πρώτη του εμφάνιση στο κυρίως ταμπλό Grand Slam έγινε πέρυσι στο US Open, όταν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γκριεσκσπούρ και Βαν Ντε Ζάντσκπουλπ.

πηγή: sport-fm.gr