Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ “ισοπέδωσε” τη Τορπέδο Κουτάϊσι με 6-1 στη Νέα Σμύρνη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

0
skyline

Σαν σήμερα 30 Σεπτεμβρίου του 1999 η ΑΕΚ επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 6-1 της ομάδας από τη Γεωργία.

Η Ένωση ένα μήνα μετά τον αποκλεισμό σοκ από το Champions League κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, υποδέχτηκε τη Γεωργιανή Τορπέδο Κουτάϊσι στη Νέα Σμύρνη για τον α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής με την ΑΕΚ να φροντίζει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο, στον όποιο βρέθηκε να προηγείται 4-0 μόλις στο πρώτο μισό του αγώνα, πριν έρθει το τελικό 6-1.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με πέναλτι του Ντράγκαν Τσίριτς, το οποίο κέρδισε ο Ντέμης Νικολαϊδης, στο 22′ ο Μπιέκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ, με τον Μαλαδένη δύο λεπτά αργότερα να κάνει το 3-0. Σειρά στον πίνακα των σκόρερ είχε ο Κοπιτσής, ο οποίος στο 44ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον γκολκίπερ των Γεωργιανών και έγραψε το 4-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έπαιξε με «σβηστές μηχανές» και πέτυχε άλλα δύο τέρματα, αρχικά στο 74′ με τον Ντέμη Νικολαΐδη και στο 88′ με το δεύτερο πανέμορφο γκολ του Κοπιτσή, μετά από κλέψιμο της μπάλας και πλασέ από το δεξιό πλάι της εστίας έχοντας μπροστά του τον τερματοφύλακα. Οι Γεωργιανοί το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να μειώσουν σε 4-1 στο 73ο λεπτό με γκολ του Μεγκρελάτζε.

Προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς και η σύνθεση που είχε επιλέξει ήταν: Ηλίας Ατματσίδης, Τραϊανός Δέλλας, Χρήστος Μαλαδένης (49′ Σωτήρης Κωνσταντινίδης), Τόνι Σαβέβσκι (66′ Δημήτρης Μάρκος), Νέναντ Μπιέκοβιτς, Ντράγκαν Τσίριτς, Ντέμης Νικολαΐδης, Χάρης Κοπιτσής, Άκης Ζήκος (57′ Άρναρ Γκρέταρσον), Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, Γιάννης Καλιτζάκης.

Η 11αδα που επέλεξε ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς
Η 11αδα που επέλεξε ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς
Ο Τσίριτς την ώρα της εκτέλεσης του πέναλτι, με το οποίο άνοιξε το σκορ
Η στιγμή που ο Χάρης Κοπιτσής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ