Champions League: Δύσκολη νίκη για την Σίτι – Σημαντικό προβάδισμα για Λίβερπουλ

0
skyline

Champions League: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών (5/4)

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα -με το βλέμμα στις αντεπιθέσεις- κι έτσι να περιορίσει το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πολύ γρήγορα επιθετικές πρωτοβουλίες, πιέζοντας για τη φάση που θα έφερνε το γκολ. Το γήπεδο… έγειρε, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν -με πολλές πάσες- διάδρομο προς τα καρέ του Όμπλακ, αλλά να μη μπορούν να βρουν τη φάση που θα έφερνε το γκολ.

Η Ατλέτικο παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 55′ έφτασε κοντά στο γκολ από στατική φάση, με τον Όμπλακ να διώχνει με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε.

Οι ομάδες προσχώρησαν σε αλλαγές και η είσοδος του Φόντεν είχε άμεση επιρροή στο ματς. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την κίνηση ο Άγγλος -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- έβγαλε την κάθετη και ο Βέλγος νίκησε τον Όμπλακ στο 70′ με διαγώνιο πλασέ για το 1-0.

Η Ατλέτικο έδειξε να έχει “σφυγμό” στην επίθεση, με τις αλλαγές του Σιμεόνε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3

Η Μπενφίκα προσπάθησε να μπει με… ορμή στο ματς, αλλά η Λίβερπουλ -σχετικά γρήγορα- πήρε τα ηνία του ματς, απείλησε την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και έφτασε στο γκολ που έψαχνε στο 17′. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κονατέ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1.

Ο Βλαχοδήμος συνέχισε να έχει… δουλειά, αφού η Λίβερπουλ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 34′. Ο Άρνολντ έκανε απίθανη μεταβίβαση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας της Μπενφίκα, ο Ντίαζ με κεφαλιά έδωσε… μισό γκολ στον Μανέ, που προ κενής εστίας σκόραρε για το 2-0. Στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους, ο Έλληνας πορτιέρε είπε “όχι” στην προσπάθεια του Σαλάχ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπενφίκα. Στο 49′ και μετά από ταχύτατη κόντρα της Μπενφίκα, ο Ράμος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κονατέ έκανε ένα απίστευτο “τσαφ” η μπάλα έφτασε στον Νούνιες, με τον παίκτη των γηπεδούχων να μειώνει σε 2-1 με ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή

Η Μπενφίκα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 60′ πλησίασε στην ισοφάριση, με τον Άλισον να μπλοκάρει το σουτ του Έβερτον. Η Λίβερπουλ δεν έκανε ένα καλό δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε άλλο και έφυγε από την Πορτογαλία με το “διπλό”, παίρνοντας μάλιστα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, φτάνοντας στο 88′ στο 3-1 με τον Ντίαζ. Στο 90+7′ ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Ζότα και.. γλίτωσε την ομάδα του από ένα τέταρτο τέρμα.

Πηγή: newsit.gr