Γκέλαρε ξανά ο ΠΑΟΚ-Ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

0
skyline

Ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ μέχρι να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του, ο Δικέφαλος έμοιαζε βραχυκυκλωμένος, χωρίς να μπορεί να παράξει μια φάση της προκοπής και κάπως έτσι κόλλησε στο απόλυτο μηδέν και πλέον δίνει αέρα 4 βαθμών στην ΑΕΚ λίγες μέρες πριν το ντέρμπι των Δικεφάλων και επί της ουσίας αποχαιρετάει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Με άγριες διαθέσεις εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες, με την αναμέτρηση να γίνεται ροντέο από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα. Αρχικά με το σφύριγμα της έναρξης του πρώτου ημιχρόνου η ασυνεννοησία των Θεοχάρη και Διούδη, λίγο έλειψε να λαβώσει τον Παναθηναϊκό, με τον Σένκεφελντ να απομακρύνει τελικά τον κίνδυνο.

Το τριφύλλι έδειξε να ξεπερνάει αστραπιαία το μουδιασμένο ξεκίνημα και απείλησε δις, αρχικά με τον Καμπετσή να καθυστερεί να εκτελέσει από ευνοϊκή θέση (2′) και στην συνέχεια με τον Μπουζούκη να εκτελεί έξυπνα το φάουλ με τον Πασχαλάκη να μην αιφνιδιάζεται και να απομακρύνει σε κόρνερ (4′).

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν αρκετά να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα ώστε να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Διούδη, με το σύνολο του Γιώργου Δώνη να έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με περισσότερα και ποιοτικότερα τρεξίματα, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μοιάζει βραχυκυκλωμένος.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τα υψηλά ποσοστά της κατοχής της μπάλας, χωρίς αντίκρισμα, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν αναγκάστηκε να απορροφήσει σε κανένα σημείο ασφυκτική πίεση, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να περνάει χωρίς κάποια «κραυγαλέα» φάση και το τριφύλλι σαφώς πιο δραστήριο από τον νωχελικό ΠΑΟΚ.

Το απόλυτο déjà vu είχαμε στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης με το παιχνίδι να παίρνει εκ νέου φωτιά, με τις δυο ομάδες ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας αφήσει -από επιλογή- την μπάλα στα πόδια του Δικεφάλου έψαχναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση με τον Μακέντα να κάνει το σουτ στο 54ο λεπτό, αλλά τον Έλληνα κίπερ να απομακρύνει εκ νέου τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να απαντήσει, ουσιαστικά με την πρώτη σημαντική του ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν μετά από ωραία προσπάθεια και γρήγορη αλλαγή της μπάλας, ο Καντουρί βρέθηκε ανενόχλητος να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω (55′), φάση που έμελλε να αποτελέσει το έναυσμα της αντεπίθεσης.

Ο Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της ομάδας του, έριξε τους Λημνιό και Στοχ για το τελευταία ημίωρο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να καταφεύγει στην λύση των μακρινών σουτ, ώστε να σπάσει τον γόρδιο δεσμό της πράσινης άμυνας (67′, 71′ και 77′) χωρίς αποτέλεσμα.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε κουρασμένος από την άρτια τακτική προσέγγιση του πρώτου μέρους (γεγονός που μαρτυρά και η τετραπλή αλλαγή του Δώνη) με τους ασπρόμαυρους να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη του γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκλεισε τις αλλαγές του στο 81′ (Τσιγγάρας και Μάτος), ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές μετά τον τραυματισμό του Χατζηθεοδωρίδη (92′), ο ΠΑΟΚ πίεσε και λίγο έλειψε να πάρει την νίκη με τον Μαουρίσιο στο 94΄να μην μπορεί να κατευθύνει τη μπάλα προς τα δίχτυα του Διούδη.

Πηγή: sportsroom.gr