Το βαρόμετρο Ολιβέιρα και τα «στοιχήματα» της ΑΕΚ

0
skyline

Νέα στήλη στο inAEK.gr. Κάθε Παρασκευή μαζί σας πετώντας… στα κίτρινα!

Προφανώς αυτό που «καίει» τον φίλαθλο της ΑΕΚ είναι το αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στους «πράσινους» το οποίο παραμένει ντέρμπι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι. Αυτό ακριβώς απέδειξε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μιας και ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του και τα ματς έληξαν ισόπαλα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Ο Νίκος Κωστένογλου καλείται να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Κροάτη ποδοσφαιριστή και ο μόνος τρόπος είναι… μέσα στη περιοχή. Πατώντας περισσότερη περιοχή ο Λιβάγια μπορεί να σκοράρει ή να κερδίσει πέναλτι με ατομική ενέργεια κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να κάνει έξω από το «κουτί». Έξω από τη περιοχή οι αντίπαλοι αμυντικοί πιέζουν με μεγαλύτερη άνεση έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή και αυτός μπορεί μόνο να σουτάρει από μακριά… κάτι το οποίο φαίνεται να μην βοηθά. Μένοντας στη περιοχή όχι μόνο αποτρέπει τους αμυντικούς απ’τα σκληρά μαρκαρίσματα αλλά βοηθά τον Ολιβέιρα στο γκολ που είναι ψηλός και δεν κατέχει τη ντρίμπλα. Σε ίδιο ρόλο πρέπει να βρίσκεται και ο Πέτρος Μάνταλος, δηλαδή να «ταΐσει» τον Νέλσον Ολιβέιρα. Άλλωστε, η αποτελεσματικότητα του Πορτογάλου φορ δεν πρέπει να αμφισβητείται εφόσον λάβει και βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Δεν γίνεται να τον περιμένουμε να κουβαλήσει μία ομάδα στις πλάτες του… και όλη η τακτική της ΑΕΚ πρέπει να υπακούει στο όνομα ΟΛΙΒΕΙΡΑ, ειδικά τώρα που έχει και ψυχολογία.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ… «ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ»

Τα στοιχήματα του Κωστένογλου λέγονται Βέρντε και Κρίστιτσιτς. Ο Ιταλός ακραίος μετά από καιρό είχε παίξει βασικός κόντρα στον Ατρόμητο και είχε απειλήσει (με δοκάρι) χωρίς να σκοράρει. Έχει ντρίμπλα, έχει διείσδυση αλλά κάνει επιπόλαιες κινήσεις χαραμίζοντας μερικές επιθέσεις. Το θέμα είναι να δείξει στο γήπεδο αυτά που λέγονται ότι κάνει στις προπονήσεις. Ο Κρίστιτσιτς είναι ένα αργό χαφ που δεν συμμετέχει τόσο στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ με θετικό παιχνίδι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οπότε ας ελπίσουμε να παίξει καλά και σ’ αυτό το ντέρμπι, δηλαδή να είναι μαχητικός και να έχει καλύτερες κάθετες πάσες. Μάλιστα ο Κωστένογλου δοκίμασε και Νταβίντ Σιμάο αλλά η εκτίμηση κάνει λόγο για παρουσία του Σέρβου στο αρχικό σχήμα.