Το Αγρίνιο, το ντέρμπι και η καφρίλα που δεν τελειώνει ποτέ

0
skyline

Η ομάδα έκανε το καθήκον της. Μετά από ένα κρύο πρώτο ημίχρονο μπήκε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και στην ουσία πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Ο Λιβάγια για ακόμα μία φορά ήταν μαγικός-θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ- με τους Λόπεζ, Μάνταλο και Σιμόες να ακολουθούν σε απόδοση. Για τον Κροάτη τα έχουμε γράψει, τα έχουμε πει, τα έχουμε αναλύσει. Είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο που η ομοσπονδία της Κροατίας του έδωσε συγχαρητήρια. Είμαστε μία βδομάδα μακριά από τις ανακοινώσεις των ρόστερ των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro και είμαι σίγουρος πως θα τον δούμε με την εθνική του ομάδα. Ψεκάσατε, σκουπίσατε, τελειώσατε. Η ομάδα δεν έπαιξε σε υψηλούς ρυθμούς, δεν χρειαζόταν κιόλας, αλλά πήρε σχετικά εύκολα μία πολύ σημαντική νίκη. Και την επόμενη εβδομάδα έρχεται το μεγάλο παιχνίδι.

Πάμε τώρα στο μεγάλο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής. Ο δικέφαλος του Βορρά έχει μία πολύ ποιοτική ομάδα αλλά διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αν κάτι είδαμε στο ντέρμπι με τον Άρη, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την άμυνα που είχε τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει δεχτεί μέχρι στιγμής πολλά γκολ και η σύνδεση μεταξύ τέρματος και άμυνας φαίνεται να έχει διαταραχθεί. Με βάση τα τωρινά δεδομένα θεωρώ πως η δικιά μας η ομάδα θα πρέπει να κατέβει με την δοκιμασμένη συνταγή του 3-5-2 με ορισμένες αλλαγές όμως.

Στο συγκεκριμένο ματς γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις. Μπορεί να μην έχει τον Μάτος όμως η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι αρκετά ψηλή σε σχέση με τη δικιά μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Οικονόμου θα πρέπει να παίξει. Έχει δείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί και με τον Βράνιες και με τον Τσιγκρίνσκι στο πλάι του και πιστεύω πως η παρουσία του θα δώσει παραπάνω ποιότητα. Από την άλλη η θέση του δεξιού μπακ είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη. Τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Παουλίνιο κάνουνε πολύ καλά παιχνίδια. Όμως θα δώσω την ευθύνη στον Παουλίνιο. Σύμφωνοι, ο Πορτογάλος δεν έχει αγωνιστεί σε ελληνικό ντέρμπι όμως έχει αποδείξει πως είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής. Γκάλο δεν είναι αλλά έχει τρεξίματα που λίγοι έχουν στο πρωτάθλημα και βελτιώνεται συνεχώς.

Επιπλέον, ο Γαλανόπουλος πρέπει να παίξει. Όσο και να σκέφτεται ο κόσμος πως θα παίξει δημιουργικά η ομάδα με δύο εξάρια πίσω από τον Μάνταλο, να θυμίσω πως μέσα στην Τουρκία ο 22χρονος κεντρικός μέσος κρατούσε πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια του και δεν την έχανε εύκολα. Επίσης η επιλογή του Γαλανόπουλου θα αναγκάσει και τον ΠΑΟΚ να κατέβει σε ύψος καθώς θα είναι δύσκολο ο Εσίτι να ακολουθήσει τα τρεξίματα των Σιμόες και Γαλανόπουλου.

Κλείνοντας το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, αν δεν είναι έτοιμος ο Ολιβέιρα θα πρέπει να αγωνιστεί ο Αλμπάνης. Ο Χρηστάρας είναι σε κάθε ματς καλύτερος και θεωρώ πως ήρθε η ώρα να τον βάλουμε λίγο πιο στα βαθιά. Ο Κωστένογλου τον εμπιστεύεται απόλυτα οπότε δεν βλέπω να μένει στον πάγκο με τον Ολιβέιρα εκτός. Από την άλλη πιθανότητες να αγωνιστεί θα έχει και ο Γιακουμάκης. Ο Κρητικός φορ θα τραβήξει τους αμυντικούς πάνω του ως καθαρό φορ και αυτό θα δώσει τους χώρους που χρειάζεται ο Λιβάγια. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του Μάνταλου και της αμυντικής τριάδας.

Σε ότι αφορά τη παρουσία του κόσμου θα πρέπει το ΟΑΚΑ να γεμίσει. Η ΠΑΕ να φροντίσει να κόψει όσα εισιτήρια μπορεί ώστε το ΟΑΚΑ να θυμίσει Νέα Φιλαδέλφεια. Απέναντι σε μία ομάδα που θέλει να συνεχίσει το αήττητο της στο πρωτάθλημα από το Μάρτιο του 2018, η ομάδα μας θα πρέπει να μπει μέσα και να κάνει το καθήκον της. Πάντως η συσπείρωση του κόσμου είναι εξωπραγματική. Σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά, το κλίμα γύρισε, ο κόσμος επέστρεψε και όλοι πιστεύουν πως η ομάδα μας θα κάνει μεγάλα πράγματα φέτος με Κωστένογλου και Λιβάγια οδηγούς.

Υ.Γ Θα κλείσω με δυσάρεστη ρότα αλλά δεν γίνεται να μη σχολιάσω ακόμα ένα κρούσμα βίας. Στήσανε ολόκληρο καρτέρι κάποιοι επιτήδειοι και ένας φίλος της ομάδας μας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα των οπαδών μόνο όταν αυτή βρίσκεται στα πλαίσια της καζούρας. Όλοι μας έχουμε φίλους που υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα και όλοι μας έχουμε δεχτεί καζούρα αλλά και έχουμε κάνει. Υπάρχουν όμως όρια. Δεν γίνεται να κυνηγάς τον άλλο επειδή υποστηρίζει κάτι διαφορετικό. Η υπόθεση μου θυμίζει την περίπτωση του Νάσου που του έστησαν καρτέρι χούλιγκανς του Ηρακλή. Εύχομαι να μην έχουμε την ίδια κατάληξη.

Υ.Γ2 Πολλά μπράβο στην διοίκηση που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια.