Δεν πήρε ούτε την ισοπαλία η Εθνική Νέων και αποκλείστηκε

0
skyline

Δυστυχώς, η Εθνική Νέων έμεινε στην τεράστια νίκη επί της Αγγλίας και δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ηττήθηκε με 3-1 από την Τσεχία κι έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με τους Τσέχους να είναι εκείνοι τελικά που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο του Elite Round που οδηγεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 τον ερχόμενο Ιούλιο στην Αρμενία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Εμμανουηλίδης έκανε το 1-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που όμως δεν είχε την τύχη ως σύμμαχο. Μέχρι να βγει το ημίχρονο υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Νικοπολίδη και του Μελιόπουλου, ενώ λίγο πριν το ημίωρο (27’) οι Τσέχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Ζλατόχλαβεκ.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, είχαν δοκάρι με τον Μίκα (54’) και εν τέλει έφτασαν στο 2-1 με τον Χεζούσκι (60’), ο οποίος πριν από 10 λεπτά είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, ο Τσαούσης σημάδεψε το δοκάρι (77’), ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Τσέχοι αστόχησαν σε πέναλτι με τον Κεπλ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ όλη η Εθνική είχε βγει μπροστά, οι Τσέχοι κέρδισαν και νέο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χέιντενράιχ για το τελικό 3-1.

Η σύνθεση της Εθνικής Νέων:  Νικοπολίδης (31’ Μανδάς), Λύρατζης, Αντζουλάς (69’ Μιχαηλίδης), Διαμάντης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος (39’ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69’ Γκαργκαλατζίδης), Εμμανουηλίδης, Σέχου.

***Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Δανία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, κάτι που σημαίνει ότι η τελική βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής.

1. ΤΣΕΧΙΑ    3    6    7-6

2. ΕΛΛΑΔΑ    3    4    5-6

3. ΑΓΓΛΙΑ    3    4    7-5

4. ΔΑΝΙΑ    3    2    5-7