Απ’ το κακό στο χειρότερο ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

0
skyline

Πλήρωσε το κακό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ στη Λιθουανία, που ηττήθηκε από τη Νεπτούνας με 82-69 για την 6η αγωνιστική του Basketball Champions League! Ταλαιπωρημένη προ του αγώνα και χτυπημένη από τραυματισμούς στη διάρκεια του, η ομάδα του Δικεφάλου πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους…

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε αφήνοντας τον Παλάσιο να κάνει… πάρτι στη ρακέτα, με 4 πόντους και ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, αλλά και μία ασίστ, για το 6-2 στο 3’, με τον Κλάσεν να έχει σημαντικό πρόβλημα στο να τον περιορίσει.

Τα λάθη συνεχίστηκαν, με πάσες και κακές επιλογές στην επίθεση και η Νεπτούνας προηγήθηκε με 13-4! Ο απίστευτος ρυθμός των γηπεδούχων και η “τρικυμία εν κρανίω” των “ασπρόμαυρων” έφερε την… εκτόξευση του σκορ στο 19-4 στο 7’ και στο 25-4, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 29-9.



–>

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Χρυσικόπουλος με κλέψιμο και καλάθι έδωσε “ανάσα” για το 29-13 (είχε πετύχει και τρίποντο νωρίτερα). Δεν ήταν αρκετά όμως, αφού τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν (33-13) και η ολιγωρία στα ριμπάουντ ήταν παροιμιώδης, ενώ σε όλα αυτά προστέθηκε και ο τραυματισμός του Μαργαρίτη στο χέρι. Έτσι οι Λιθουανοί έφτασαν στο 40-19. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με χαμηλό σχήμα και πεντάρι τον Χρυσικόπουλο (αφού έλειπε πλέον ο αρχηγός), ενώ πήρε βοήθειες και από τον Τσόχλα για να μειώσει στο 47-32 στο 18’. Η αδράνεια όμως συνεχίστηκε ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 51-32. Όαση οι δύο Έλληνες, με τον Τσόχλα να έχει 12 πόντους και τον Χρυσικόπουλο 9, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προσέθεσαν… 11.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ίδιες “πληγές” ήτοι χαμένα εύκολα καλάθια στην επίθεση και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Παρά την είσοδο του Κλάσεν η Νεπτούνας ξέφυγε και πάλι με ένα μικρό σερί 5-0 στο 56-32, στο 23’. Μια μικρή βελτίωση (…) στην άμυνα έφερε το 61-43, αλλά η Νεπτούνας δεν χαλάρωνε και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65-46 ο Λάκι Τζόουνς τραυματίστηκε και ο Ντελινινκάιτις ευστοχούσε σε… τρίποντο, για το 68-46, στο 29’. Η τρίτη περίοδος έληξε με -18 για τον “Δικέφαλο” που εκτός των άλλων ήταν και επηρεασμένος από την πολύωρη ταλαιπωρία μέχρι να φτάσει στη Λιθουανία, όπου κλήθηκε να παίξει χωρίς προπόνηση! Αυτό φάνηκε και απ’ τις συνεχείς κράμπες των παικτών.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια για να μειώσει (68-54 στο 33’ ), οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν τα παράτησαν και με καλάθι του Ζάρα έφτασαν στο 68-56. Εκεί ο Κατσίβελης αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο και ο Μπουτκεβίτσιους “ποστάρει” τον Τσόχλα για το 70-56. Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν και μείωσαν στο 72-62, αλλά εκεί οι διαιτητές “είδαν” το 4ο φάουλ του Τσόχλα και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν πάλι, στο 37’ με 77-62, έχοντας και “εξαφανισμένους” τους ρέφερις. Με τρίποντο του Κόνιαρη έγινε το 77-67 στο 39’ για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τη νίκη των Λιθουανών στο 82-69, αλλά τον Λάκι Τζόουνς και πάλι να σφαδάζει στο παρκέ, με πρόβλημα στον δεξί καρπό.



–>