Για τη 14η «διπλή» πρόκριση!

0
skyline

Πρώτος στόχος η πρόκριση, δεύτερος στόχος η πρόκριση με δύο νίκες! 

Κόντρα στη ρουμανική Κραϊόβα η ΑΕΚ θα επιχειρήσει αύριο στο κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακό Στάδιο να τσεκάρει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη φορά (Μπριζ, Βίντι και Τράμπζονσπορ ή Σπάρτα Πράγας), αλλά και να πάρει την πρόκριση με δύο νίκες στο ζευγάρι για 14η συνολικά φορά στην ευρωπαϊκή της ιστορία (σε 108 διπλές αναμετρήσεις!) και για πρώτη μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια! 

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει δύο φορές σε διπλά ματς αντίπαλό της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν σε φάση ομίλου (η μοναδική σε φάση ομίλου) όταν στο πλαίσιο του έβδομου ομίλου του Europa League 2010-11 κατάφερε να νικήσει δύο φορές τη Χάιντουκ Σπλιτ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1) πρώτα στο ΟΑΚΑ και την 1η Δεκεμβρίου στο Σπλιτ. Δύο νίκες που δεν βοήθησαν την ΑΕΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση αφού έμεινε στους επτά βαθμούς και στην τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Αντερλεχτ.

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ απέκλεισε ευρωπαϊκό της αντίπαλο με δύο νίκες παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο ιστορική (μαζί ίσως με αυτή επί της Γκλάσγκοου Ρέιντζερς και της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας σε όμιλο Champions League) και έγινε στην πορεία μέχρι τους «4» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976-77 όταν στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου απέκλεισε με δύο νίκες (3-2 στην Αγγλία και 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια) την Ντέρμπι Κάουντι! 

Ακολούθησαν η αλβανική Βλάζνια (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1991-92), η Ρέιντζερς για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League της περιόδου 1994-95, η σλοβάκικη Ούμενε (Κύπελλο Κυπελλούχων, 1996-97), η σλοβένικη Ολίμπια Λουμπλιάνα (Κύπελλο Κυπελλούχων, 1996-97), η Ντίναμπουργκ από τη Λιθουανία (Κύπελλο Κυπελλούχων, 1997-98), η Τορπέντο Κουτάισι (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1999-2000), η Γκρεβενμάχερ από το Λουξεμβούργο (προκριματικός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, 2001-02), η κροατική Οσιγιεκ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 2001-02), ο ΑΠΟΕΛ (προκριματικός Champions League, 2002-03), η Μακάμπι Χάιφα (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 2002-03), η σκοτσέζικη Χαρτς (προκριματικός Champions League, 2006-07) και τα δύο ματς με τη Χάιντουκ. 

Με την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ ξεκίνησε με μία μόλις ισοπαλία και τρεις ήττες στα δύο της πρώτα νοκ άουτ ματς με Σεντ Ετιέν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ακολούθησαν επτά διπλές αναμετρήσεις με Μπριζ, Χάιντουκ, Μίλαν, Αούστρια Βιέννης, Ντιναμό Κιέβου, Σέλτικ και Βίντι στις οποίες η ομάδα μας έμεινε αήττητη από τους αντιπάλους της για 14 σερί ματς (κορυφαία επίδοση ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει διπλή νίκη! Εφτασε πιο κοντά στα περσινά πλέι οφ του Champions League όταν νίκησε στη Βουδαπέστη τη Βίντι με 2-1 αλλά έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ που της έδωσε βεβαίως και την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Ακολούθησαν οι έξι σερί ήττες στον όμιλο του Champions League και η επιστροφή στις νίκες, μετά από ένα χρόνο με το «διπλό» στο Ion Oblemenco, ταυτόχρονα με τη νέα ευκαιρία για την 14η ευρωπαϊκή πρόκριση με δύο νίκες. 

Από πλευράς εύρους συνολικού σκορ στις προηγούμενες 13 διπλές νίκες επί του ίδιου αντιπάλου παραμένει κορυφαία επίδοση το 8-0 επί της Γκρεβενμάχερ και ακολουθούν το 9-2 επί της Ντίναμπουργκ και το 8-1 επί της Μακάμπι Χάιφα σε Κύπρο και Νέα Φιλαδέλφεια! 

Δες εδώ όλες τις ειδήσεις 

Έτσι είναι η αγάπη. Να τη λες ακόμα Α’ εθνική! betshop.gr |  21+ Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 Παίξε Υπεύθυνα

Ακολουθήστε μας στο Google News πατώντας εδώ (inAEK.com)

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε εγγραφή “Subscribe” στο κανάλι μας στο YouTube (INAEK TV)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter