Εθνική Πόλο Γυναικών: Ανατροπή-έπος επί της Ολλανδίας και πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών συνεχίζει να γράφει ιστορία!
Με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα επικράτησε της Ολλανδίας με 15-13 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο γυναικών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και το μετάλλιο!
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη βρέθηκε να χάνει με 9-6 στο ημίχρονο, ωστόσο με ψυχραιμία, πάθος και προσωπικότητα επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι. Με κορυφαία την Ελευθερία Τριχά, που πέτυχε 4 γκολ και αναδείχθηκε MVP του αγώνα, η «γαλανόλευκη» γύρισε το ματς, ισοφάρισε και τελικά πήρε τη νίκη απέναντι στη χάλκινη Ολυμπιονίκη Ολλανδία.
Παρότι στο τρίτο οκτάλεπτο η Ολλανδία έφτασε να προηγείται ακόμη και με 4 γκολ διαφορά, η Εθνική κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν την τελευταία περίοδο. Εκεί, προηγήθηκε για πρώτη φορά με 13-12 πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ισοφαρίστηκε προσωρινά, αλλά απάντησε άμεσα και με καθοριστικά γκολ στο φινάλε πήρε την ιστορική πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Η Εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο την Κυριακή του Πάσχα (20/04, 16:15), με αντίπαλο που θα προκύψει από τον ημιτελικό ανάμεσα σε Ισπανία και Ουγγαρία. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και η Ελλάδα ετοιμάζεται να διεκδικήσει την κορυφή του κόσμου!