INAEK

Ελλάδα: Την Τρίτη η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2027

Την Τρίτη 13 Μαΐου στις 18:30 θα διεξαχθεί στην Ντόχα η κλήρωση των προκριματικών για...

Την Τρίτη 13 Μαΐου στις 18:30 θα διεξαχθεί στην Ντόχα η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027, με την Εθνική Ελλάδας να συμμετέχει από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εθνικών ομάδων, με στόχο τη συγκρότηση των ομίλων της Ευρωπαϊκής Ζώνης για την προκριματική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ. Η Ελλάδα, που βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, δεν μπορεί να κληρωθεί απέναντι σε Λιθουανία, Λετονία και Σλοβενία.

Σύμφωνα με το σύστημα κλήρωσης της FIBA, οι ομάδες από τα γκρουπ 1, 4, 5 και 8 θα κατανεμηθούν στους ομίλους A, C, E και G, ενώ οι ομάδες από τα γκρουπ 2, 3, 6 και 7, όπου βρίσκεται και η Εθνική, θα συγκροτήσουν τους ομίλους B, D, F και H. Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό πως δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, καθώς δεν θα μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο.

Οι οκτώ γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Σερβία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία
2ο: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα
3ο: Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Τσεχία
4ο: Φινλανδία, Γεωργία, Τουρκία, Κροατία
5ο: Ουκρανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ο: Εσθονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία
7ο: Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία
8ο: Βόρεια Μακεδονία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

Εθνική μπάσκετ