ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το ”Πειρατικό” αρχίζει να σαλπάρει!
Σαν σήμερα, το 2004, η Ελλάδα επικρατεί με 2-1 της οικοδέσποινας Πορτογαλίας, στη πρεμιέρα του Euro, που κατέκτησε τελικά λίγες ημέρες αργότερα.
Η Εθνική ήταν αποφασισμένη, ήταν για μεγάλα πράγματα σε εκείνο το τουρνουά, κάτι που φάνηκε από το πρώτο της κιόλας παιχνίδι.
Ο Καραγκούνης μόλις στο 7ο λεπτό, με τρομερό σουτ, άνοιξε το σκόρ και ο Μπασινάς, με πέναλτι, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ρεχάγκελ στο 51′.Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν με τον Ρονάλντο στις καθυστερήσεις.
Η πρώτη νίκη είχε έρθει, ήδη είχαν γράψει ιστορία οι παίκτες της Ελλάδας, ωστόσο το Πειρατικό μόλις είχε αρχίσει να σαλπάρει.
Οι συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Αντράντε, Κόουτο, Ρουί Ζορζ, Μανίς, Κοστίνια (66’ Νούνο Γκόμεζ), Φίγκο, Ρουί Κόστα (46’ Ντέκο), Σιμάο (46’ Κριστιάνο Ρονάλντο), Παουλέτα.
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης (46’ Κατσουράνης), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (68’ Νικολαΐδης), Χαριστέας (74’ Λάκης), Βρύζας.






