INAEK

Champions League: Δύσκολα τα δεδομένα για την ΑΕΚ μετά την πρόκριση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Η ανατροπή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Τουν δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια της ΑΕΚ να...

Η ανατροπή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Τουν δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια της ΑΕΚ να βρεθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης για τα playoffs του Champions League, με την Ένωση να ελπίζει πλέον σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο.

Η ΑΕΚ παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τη ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ, καθώς ένας αποκλεισμός της Ντινάμο θα βελτίωνε σημαντικά τις πιθανότητές της να βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών, εφόσον εξασφάλιζε φυσικά την παρουσία της στα playoffs της διοργάνωσης.

Ανατροπή στο Μάξιμιρ και… δύσκολα για την ΑΕΚ

Η Τουν έβαλε τις βάσεις της μεγάλης έκπληξης, παίρνοντας προβάδισμα 0-2 στην Κροατία και διατηρώντας το υπέρ της σκορ για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Ωστόσο, η αποβολή του Μπούρκι στο 67ο λεπτό άλλαξε τις ισορροπίες.

Η Ντινάμο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ισοφάρισε μέσα σε λίγα λεπτά με τους Μπέλιο (74′) και Κατσαβέντα (78′) και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, ο Βάλινιτσιτς στο 112′ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, χαρίζοντας την πρόκριση στους Κροάτες.

Τα βλέμματα στις ρεβάνς της Τετάρτης

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ παραμένει, εκτός απροόπτου, στους ανίσχυρους ενόψει της κλήρωσης των playoffs του Champions League στις 3 Αυγούστου.

Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται πλέον έναν απρόσμενο αποκλεισμό από τα τρία ζευγάρια που ακολουθούν, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα:

  • Λεχ Πόζναν – Άαρχους (4-1) | 20:00
  • Ερυθρός Αστέρας – Λαρν (4-0) | 21:00
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ιμπέρια (2-0) | 21:15

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ ως ανίσχυρη

Εφόσον δεν αλλάξει η εικόνα, η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους ανίσχυρους της κλήρωσης και ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία εκ των:

  • Σέλτικ
  • Ερυθρός Αστέρας / Λαρν – Βίκινγκουρ / Χάποελ Μπερ Σεβά
  • Ντινάμο Ζάγκρεμπ / Κλάκσβικ – Ζάλγκιρις
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας / Ιμπέρια – Μιάλμπι
  • Λεχ Πόζναν / Άαρχους – Σαμπάχ

Η κλήρωση των playoffs είναι προγραμματισμένη για τις 3 Αυγούστου, ενώ η ΑΕΚ θα δώσει τα πρώτα της ευρωπαϊκά παιχνίδια στις 18-19 και 25-26 Αυγούστου. Πριν από αυτά, η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στις 12 Αυγούστου, στον τελικό του Super Cup Ελλάδας.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα