Αντώνης Ηλιόπουλος: «Να είστε δίπλα στον Μάριο – Θα κάνει την ΑΕΚ δυναστεία»
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας από την Πολιτιστική Λέσχη «Ένωσις Φίλων ΑΕΚ», ο Αντώνης Ηλιόπουλος ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα.
Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, έκανε μια συγκινητική αλλά και αποκαλυπτική αναδρομή στο παρελθόν του συλλόγου, ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης προς τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο.
Οι δηλώσεις του
«Τιμή για εμένα δεν είναι οι τίτλοι να έχει κάποιος έναν τίτλο. Είναι να είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ και οπαδός της ιδέας της ΑΕΚ. Και να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει παρόν και μέλλον. Θα ήθελα να σας πω δύο περιστατικά που έγιναν πριν 15 χρόνια για να θυμίσω στους παλιούς και να μάθουν και οι καινούριοι. Τι γινόταν τότε στην ΑΕΚ μας. Είμαστε στην περίοδο 2011 όπου έπαιζε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. ΑΕΚ – Πανιώνιος. Τελειώνει το ματς, τρώμε γκολ στο 90′. Δυσαρεστημένοι όλοι. Η ΑΕΚ δεν πήγαινε καλά και ήταν τότε οι διοικούντες την ΑΕΚ με τα κοστούμια, κονκάρδες. Ολοι επίσημοι. Φεύγω από το γήπεδο. Πηγαίνω στην Αγία Παρασκευή που ήταν το πατρικό μου. Φτάνουμε εκεί, έξω στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Παναθηναϊκοί. Ηταν τότε που έκαναν το συλλαλητήριο για το πέναλτι του Κατσουράνη, αν ήταν ή δεν ήταν. Λέω στη γυναίκα μου να κάτσουμε να δούμε τι γίνεται. Καθόμαστε σε μία πιτσαρία και η γυναίκα μου, μου λέει: “Ρε συ για κοίτα αυτόν, κοίτα τον καλά”. Πάω, φορούσε ένα full face και του λέω: “Μπορείς σε παρακαλώ να βγάλεις το full face;” και μου απαντάει: “Γιατί θα κωλώσω;”.
Κάνει μία κίνηση το βγάζει, έχοντας φουλάρια και καπέλο του Παναθηναϊκού και αντικρίζω τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Του λέω: “Μα καλά, πριν μια ώρα ήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκπροσωπούσες την ομάδα μας. Τι κάνεις εδώ;”. Και η απάντηση ήταν: “Αλλο το επάγγελμα και άλλο το συναίσθημα”. Αυτοί μας διοικούσαν τότε, εκείνη την εποχή. Εννοείται του απαγόρευσαν την είσοδο στα γήπεδα και αυτοί ήταν οι αγώνες τότε που κάναμε τότε για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και να έρθουν άνθρωποι που αξίζουν να είναι στην ομάδα μας.
Αλλο ένα περιστατικό ήταν το 2013. Ως μέλος του ΔΣ. Με είχαν βάλει οι Σύνδεσμοι ως εγγυητή της ενότητας και της διαφάνειας ΑΕΚ. Να ελέγχω. Στις 14 Φεβρουαρίου, παίρνω τηλέφωνα και μου λέει ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ: “Πρέπει να ψηφίσουμε ένα δάνειο 300.000 ευρώ γιατί αν δεν το ψηφίσουμε τώρα, θα το χάσουμε”. Του λέω αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν, να με ειδοποιήσετε, έτσι γράφει το καταστατικό. Μου λέει “Οχι δεν θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές τα χρήματα, θα τα χάσουμε”. Του λέω: “Ωραία, ποιος δίνει το δάνειο; Από που προέρχεται”. Μπορεί να έρχεται από ναρκωτικά, από παράνομες πράξεις, από αντίπαλη ομάδα. “Δεν μπορώ να σου πω”, μου λέει. Και πώς θα το ψηφίσω εγώ ως μέλος του ΔΣ αυτό το δάνειο; Μου λέει “Αν δεν το ψηφίσεις, θα βγάλω ανακοίνωση εναντίον σου και θα πω ότι εξαιτίας σου οι ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν τα λεφτά”. Είχαν να πληρωθούν και οι άνθρωποι έξι μήνες, δεν υπήρχε τίποτα.
Του λέω: “Εγώ δεν υπογράφω για το δάνειο και παραιτούμαι για να μπορέσετε από μόνοι σας να το δώσετε”. Τελικά, το δάνειο δεν δόθηκε ποτέ. Και αποκαλύφθηκε μετά από 1-2 χρόνια ότι το δάνειο ήταν από παλιό παράγοντα του Ολυμπιακού. Αυτά γίνονταν τότε στην αγαπημένη μας, παλιά ΑΕΚ. Φτάνουμε στη σύγχρονη εποχή. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Η συσπείρωση είναι απίστευτη που υπάρχει. Με πρωτεργάτη τον ξάδερφο μου, Μάριο Ηλιόπουλο. Δεν το λέω επειδή είναι ξάδερφος μου. Ο άνθρωπος έχει τρέλα για την ΑΕΚ, ζει για το όραμα της ΑΕΚ. Αυτό που ζούμε δίπλα του είναι πρωτόγνωρο. Ο,τι του ζητάμε, το κάνει. Ο κόσμος της ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή είναι ο 12ος πραγματικός παίκτης της ΑΕΚ. 30.000 κασκόλ, 30.000 σημαίες, 5 εκατομμύρια χαρτάκια με τον ΠΑΟΚ. Θυμηθήκαμε τις παλιές εποχές. Περιφορά του Κυπέλλου σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Πατριαρχείο. Μεταφέραμε όλη την ιδέα της ΑΕΚ. Σας ζητάω ένα πράγμα, να είστε δίπλα στον Μάριο Ηλιόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που θα κάνει την ΑΕΚ δυναστεία. Μόνο ΑΕΚ».






