ΑΕΚ: Ενεργή στη μεταγραφική αγορά – Έρχονται κινήσεις τον Γενάρη για ενίσχυση του ρόστερ
Η ΑΕΚ έχει ήδη βάλει μπρος το μεταγραφικό της πλάνο ενόψει Ιανουαρίου, με τον Χαβιέρ Ριμπάλτα να «τρέχει» τη διαδικασία και να εξετάζει παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση.
Η «Ένωση» βρίσκεται στο μέσο του σχεδίου που έχει χαράξει η τεχνική της ηγεσία και το οποίο, όπως έχει επισημάνει ο Ριμπάλτα, απαιτεί τρεις μεταγραφικές περιόδους για να ολοκληρωθεί. Μετά το καλοκαίρι που πέρασε, ο Ιανουάριος αποτελεί το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη διαμόρφωση του ρόστερ που οραματίζονται Ριμπάλτα και Νίκολιτς.
Η ανάγκη για ενίσχυση είναι εμφανής. Ο Μάρκο Νίκολιτς, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, άφησε να εννοηθεί πως η ΑΕΚ θα κινηθεί τον Γενάρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάποια ζητήματα «θα λυθούν μέσω των μελλοντικών μεταγραφικών παραθύρων». Έτσι, οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την ομάδα να καταστρώνει προσεκτικά τη στρατηγική της.
Οι θέσεις που “κοιτάει” η ΑΕΚ
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, η ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις παικτών για στόπερ, δεξί μπακ, κεντρικό χαφ, αλλά και επιθετικό που να μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο, οι κινήσεις στο παρασκήνιο είναι συνεχείς και στοχευμένες, με σαφή γνώση των αναγκών της ομάδας.
Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα, σε συνεργασία με τον Μάρκο Νίκολιτς και τον Μάριο Ηλιόπουλο, έχει ενεργοποιήσει πλήρως το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ. Οι λίστες με υποψήφιους παίκτες ανανεώνονται συνεχώς, ενώ οι προτεραιότητες καθορίζονται τόσο βάσει του αρχικού σχεδίου όσο και από ανάγκες που έχουν προκύψει μέσα στη σεζόν. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής δείχνει αποφασισμένος να βρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πιο δυνατή στο δεύτερο μισό της χρονιάς.






