EuroBasket U18: Νίκη επί του Ισραήλ και μια ανάσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Εφήβων
Την πέμπτη θέση στο EuroBasket U18 θα διεκδικήσει η Εθνική Εφήβων, μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 84-64 επί του Ισραήλ.
Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Τουρκία, με στόχο το ροζ φύλλο αγώνα που θα της εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19, το οποίο θα διεξαχθεί το 2027 στην Τσεχία.
Παρά το δυναμικό ξεκίνημα των Ισραηλινών που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 15-21, η «γαλανόλευκη» αντέδρασε υποδειγματικά στη δεύτερη περίοδο. Με σερί 6-0 και πρωταγωνιστές τους Χαϊδεμένο και Γκίκα, η Ελλάδα ανέτρεψε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 33-43. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφια επίπεδα, με την ελληνική ομάδα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό μέχρι το τελικό 64-84.
Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ηλίας Χαϊδεμένος με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν και οι Άγγελος Ζούπας (14 πόντους), Δημήτρης Πούλος (12 πόντους) και Στέφανος Γκίκας (10 πόντους).






