INAEK

Εθνική Νέων Ανδρών: «Καθάρισε» την Ισλανδία και πάει φουλ για Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε με 79-64 της Ισλανδίας, ολοκληρώνοντας αήττητη τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει...

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε με 79-64 της Ισλανδίας, ολοκληρώνοντας αήττητη τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ U20 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (12-20 Ιουλίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με ένα γρήγορο 6-1, ωστόσο η Ισλανδία αντέδρασε, βασιζόμενη στο μακρινό σουτ, και ισοφάρισε σε 11-11 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με μικρές διαφορές, αλλά στο δεύτερο η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό και με όπλο την άμυνά της και τις συνεργασίες στην επίθεση έφτασε στο +14 (38-24), με τον Ροζάκη να δίνει τον τόνο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη «γαλανόλευκη» στο +11 (44-33).

Ανέβασαν στροφές οι διεθνείς στο φινάλε

Η Ισλανδία μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο, μείωσε μέχρι και στους τρεις πόντους (50-47), ωστόσο οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου αντέδρασαν σωστά. Με σερί 9-2 επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (59-49), με πρωταγωνιστές τους Ροζακέα και Παγώνη. Ο Λιοτόπουλος συνέχισε στο ίδιο τέμπο (63-49), και το προβάδισμα έφτασε έως και τους 18 πόντους (73-55) λίγο πριν από το φινάλε, όπου ο Χαντζής έδωσε τις τελευταίες… πινελιές στο τελικό 79-64.

Έτοιμη για το Ευρωμπάσκετ U20 η «γαλανόλευκη»

Με αυτή τη νίκη, η Εθνική Νέων ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τα φιλικά της παιχνίδια, δείχνοντας έτοιμη για την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Η συνολική της εικόνα αφήνει υποσχέσεις για μια ανταγωνιστική παρουσία στη διοργάνωση.

Διαιτητές: Χριστινάκης, Ξυλάς, Παπαδάκη
Δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 57-49, 79-64

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Χαντζής 5 (1), Καπετάκης 7 (1), Τουλιάτος 6 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παρασκευόπουλος 2 (0/3 τρίπονταμ 7 ασίστ), Ροζακέας 8 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Σούλης 9 (0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ροζάκης 6 (3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Αβδάλας 8 (0/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Λιοτόπουλος 8 (0/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πατρίκης 4 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παγώνης 16 (1/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ).

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε