Μια πολύ σημαντική εβδομάδα με δύο «τελικούς»
Για την ΑΕΚ Betsson όλη η σεζόν κρίνεται μέσα σε μια εβδομάδα και συγκεκριμένα σε δύο παιχνίδια στην «SUNEL Arena». Πρώτα στο ματς με την Ναντέρ την Τετάρτη 23 Απριλίου και έπειτα τρεις ημέρες αργότερα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Mateco.
Η ΑΕΚ Betsson δεν ήταν αυτή που έπρεπε στην Γαλλία απέναντι στην Ναντέρ. Για την ακρίβεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, διότι το ξεκίνημα της στο παιχνίδι μας προϊδέαζε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως έγραφα όμως και στο live του inaek.com μετά την λήξη της πρώτης περιόδου δεν έπρεπε να αφήσει η Ένωση την Γαλλική ομάδα να βρει ρυθμό και καθαρό μυαλό, καθώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα στη συνέχεια.
Δυστυχώς όμως η Ναντέρ και καθαρό μυαλό βρήκε και ρυθμό και μπλόκαρε και τους κιτρινόμαυρους. Ακολούθησε ένα κάκιστο δεύτερο δεκάλεπτο και ένα δεύτερο ημίχρονο όπου και τον διπλάσιο χρόνο να είχε έμοιαζε δύσκολο η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να ανατρέψει την κατάσταση.
Αυτό το ματς όμως ανήκει στο παρελθόν, όπως και αυτό που προηγήθηκε με τον ΠΑΟΚ Mateco στην Θεσσαλονίκη. Εκεί και αν ήταν κακή η εικόνα της. Κανείς όμως δεν τα θυμάται αυτά τα παιχνίδια αν η ΑΕΚ Betsson πετύχει τους στόχους της. Βρεθεί δηλαδή στο Final Four του Basketball Champions League και στα ημιτελικά της Stoiximan GBL.
Έγραφα εδώ πριν από τα Playoffs του Basketball Champions League ότι η σεζόν για την «Βασίλισσα» είναι ήδη επιτυχημένη, ειδικά αν προκριθεί και στα ημιτελικά της Stoiximan GBL. Η πραγματικότητα πλέον είναι ξεκάθαρη. Έχει κάνει μια καλή σεζόν, έχει φέρει ξανά τον κόσμο κοντά της, έχει παίξει ωραίο μπάσκετ και πολλά άλλα όμορφα, ωστόσο το πρόσημο της σεζόν θα κριθεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια.
Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ Betsson είναι ότι τους δύο αυτούς «τελικούς» θα τους δώσει στην «SUNEL Arena», εκεί όπου φέτος είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και ο κόσμος της ποτέ δεν την άγχωσε, άλλα αντιθέτως της έδωσε και τεράστια ώθηση. Πρέπει όμως από την αρχή να είναι αποφασισμένη, να μην αφήσει ούτε στην Ναντέρ, ούτε στον ΠΑΟΚ Mateco την δυνατότητα να αυξήσουν την πίστη τους και την αυτοπεποίθηση τους. Από την μια γιατί η Ναντέρ αν χάσει το καθαρό μυαλό της και μπει σε κατάστασεις μεγάλης πίεσης μπλοκάρει και στην δημιουργία, που είναι το μεγάλο της ατού. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ Mateco θα παίζει λίγες ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη και αυτός 23 Απριλίου, το σημαντικότερο ματς της σύχρονης ιστορίας του, οπότε μοιάζει δύσκολο αν βρεθεί πίσω στο σκορ με σημαντική διαφορά στην «SUNEL Arena» να καταφέρει να ανακάμψει.
Κλείνοντας, είναι ξεκάθαρο ότι κατά την δική μου άποψη και τα δύο ματς είναι τεράστιας σημασίας. Οι περισσότεροι έχουν εστιάσει στο παιχνίδι με την Ναντέρ, διότι στο «βάθος» υπάρχει η προοπτική κατάκτησης ενός τίτλου. Όμως θα είναι πραγματικά απογοητευτικό η Ένωση να μην βρεθεί για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Δύο «τελικούς» έχει μπροστά της στην σπουδαιότερη εβδομάδα για αυτήν της φετινής σεζόν έως τώρα.