ΑΕΚ – Φάκελος «Προπονητής»: Οι 15 διαφορετικές προπονητικές θητείες σε 8 χρόνια κρατούν τον Γιαννίκη;
Η ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει να στηρίζει τον προπονητή της Αργύρη Γιαννίκη, όμως τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, σε συνδυασμό πάντα με την απόδοση των παικτών και κάποιες επιλογές σε πρόσωπα, έχουν αρχίσει να προβληματίζουν. Μετά όμως, από τόσες αλλαγές προπονητών τα τελευταία 8 χρόνια (12 προπονητές, 15 διαφορετικές θητείες), μήπως τελικά δεν την πληρώνει το σωστό πρόσωπο, αλλά αυτή η καρέκλα έχει αποδειχθεί τελικά «ηλεκτρική»;
Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε να φτιάχνει ουσιαστικά απ’ την αρχή την ομάδα, καθώς αυτό που θέλει στο παιχνίδι του είναι πολύ τρέξιμο και πίεση. Αυτό οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καταφέρει να το κατακτήσουν, καθώς οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξεκίνησαν πολύ νωρίς και σε συνδυασμό και με τα περυσινά δεδομένα του covid, χρειαζόταν πολύ δουλειά για να φτάσουν στα θέλω του προπονητή τους.
Βέβαια, μετά από τρεις και κάτι μήνες θα έπρεπε πλέον η ομάδα να έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή της και οι παίκτες να έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα «θέλω» του προπονητή τους, κάτι που δεν φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου. Αντιθέτως, όσο ο καιρός περνά, η εικόνα της ομάδας γίνεται χειρότερη.
Η αρχή που έκανε ο Γιαννίκης στον πάγκο της Ένωσης ήταν καλή, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς η απόδοση των παικτών δεν είναι καθόλου σταθερή και παλεύουν με νύχια και με δόντια ώστε να φτάσουν στη νίκη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΥΡΩΠΗ;
Και για να μην είμαστε υπερβολικοί, μέσα στο παιχνίδι είναι και η ήττα και η ισοπαλία και φυσικά πρέπει να μάθεις να τις αποδέχεσαι, αρκεί όμως να έχεις δει ότι άπαντες έχουν δώσει το 100% του εαυτό τους και απλά δεν τους βγήκε ένα παιχνίδι ή είχαν απέναντι τους έναν καλύτερο αντίπαλο.
Γιατί, καλώς ή κακώς η ατάκα «στατιστικά ήμασταν καλύτεροι, αλλά πάλι κάναμε τα ίδια λάθη» δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ.
Και για να εξηγήσω, πρώτον με τα στατιστικά δεν νικάς και δεύτερον «τα ίδια λάθη» μπορείς να τα διορθώσεις. Παράλληλα, όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να κυνηγάς μέχρι το τέλος κάθε αγώνα και όχι να θέλεις να συμβιβαστείς με την ισοπαλία, την ίδια στιγμή που είσαι στο -11 απ᾽την κορυφή.
Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ καλά κάνει και θέλει να στηρίξει τον προπονητή που έχει επιλέξει (απ’ τη στιγμή μάλιστα που του ανανέωσε και το συμβόλαιο), θα πρέπει όμως η εικόνα να αλλάξει άμεσα. Και με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή να βρίσκουν την ΑΕΚ στην 3η θέση, στο -14 απ’ την κορυφή και στον -5 από την δεύτερη θέση, δεν είναι καθόλου ευχάριστα.
Αυτό που ελπίζουν πλέον άπαντες είναι απ τον επόμενο κιόλας αγώνα να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο, το οποίο φυσικά θα συνδυαστεί και με νίκη. Υπάρχει ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής με τον Απόλλων Σμύρνης το ΟΑΚΑ, ως ευκαιρία για να γυρίσει το κλίμα ενόψει των δύσκολων και καθοριστικών αναμετρήσεων της συνέχειας για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Το «restart» του καλοκαιριού
Είναι γεγονός, πως το περασμένο καλοκαίρι πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποφασίζει ένα μεγάλο «restart», έχοντας ως στόχο να ανατρέψει η ομάδα τα περσινά δεδομένα, που την βρήκαν εκτός Ευρώπης από τα προκριματικά, ενώ η ομάδα τερμάτισε στο -30 από τον Ολυμπιακό και δεν τα κατάφερε ούτε στο Κύπελλο.
Στόχος του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, ήταν (και είναι) να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο, το οποίο θα κυριαρχήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλοντας να δει την ομάδα που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά» όπως την φαντάζεται τόσο ο ίδιος (ως άνθρωπος που κάνει την επένδυση), αλλά και ο κάθε Ενωσίτης. Αλλαγές έγιναν σε πρόσωπα (αλλαγή προπονητή, δημιουργία τμήματος σχεδιασμού, αλλαγή CEO, 13 μεταγραφές κ.α.), αλλά για την ώρα το πλάνο δεν… βγαίνει. Η Ένωση βρίσκεται εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο, άλλαξε ξανά προπονητή νωρίτερα στη σεζόν, ενώ είναι και στο -14 από την κορυφή.
Είναι πραγματικά απορίας άξιον, την στιγμή που έχουν αλλάξει τόσα πολλά, η ομάδα να μην μπορεί να βρει την ιδανική «φόρμουλα», που θα την οδηγήσει ξανά σε τίτλους. Δεν αποκλείεται να είναι και στον σωστό δρόμο το πλάνο, απλά να υπάρχει αυτό το κακό διάστημα, σενάριο που πάντως δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες απόψεις.
Αν κάτι πάντως, είναι πάντα αμφίβολο αν μπορεί να το διαχειριστεί κάποιος, είναι το θέμα των αποδυτήριων. Ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις ομάδες, και ιδίως στο επίπεδο της ΑΕΚ, όπου υπάρχει ένα βαθύ ρόστερ, με αρκετούς ποδοσφαιριστές, πολύ ποιοτικούς με εξαιρετικά βιογραφικά. Λύσεις ωστόσο και γι’ αυτά τα ζητήματα υπάρχουν, όπως και για όλα, το θέμα είναι να εφαρμοστούν στην πράξη. Αυτό δεν έχει επιτευχθεί, και τουλάχιστον για φέτος, είναι ήδη πολύ αργά.
Είναι πάντως λύση η αλλαγή προπονητή; Η απάντηση υπάρχει πιο πάνω. Δοκιμασμένη.
Τα αποτελέσματα με Γιαννίκη (8 Νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες)
Βόλος – AEK 1-3
ΑΕΚ – Άρης 2-1
Απόλλων Σμύρνης – AEK 2-2
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3
ΠΑΣ Γιάννινα – AEK 1-2
AEK – Κηφισιά 4-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
Αστέρας Τρίπολης – AEK 0-0
Ιωνικός – AEK 0-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2
Κηφισιά – AEK 1-1
ΠΑΣ Λαμία – AEK 0-2
AEK – Παναιτωλικός 1-2
ΠΑΟΚ – AEK 0-0
Ατρόμητος – AEK 0-2
AEK – Βόλος 1-2
Άρης – AEK 2-1
Μ.Τ.
Φ.Ν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις πατώντας εδώ
Δείτε επίσης: Γιαννίκης σε παίκτες: «Ήμασταν καλύτεροι, αλλά χάσαμε ξανά από δικά μας λάθη»






