Μήνυμα Γκαγκάτση στους διαιτητές: «Αυτοπροστατευτείτε και αναδείξτε αξίες όπως η ακεραιότητα και η δικαιοσύνη»
Ο Μάκης Γκαγκάτσης, πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Παρουσία του Ρομπέρτο Ροσέτι, προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, και του Μάριο Γεωργίου από τη διεύθυνση εθνικών ομοσπονδιών, ο κ. Γκαγκάτσης είπε:
«Το σεμινάριο σηματοδοτεί τη διαρκή και κοινή προσπάθειά μας να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε την ελληνική διαιτησία. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι καθόλου απλή. Απεναντίας, είναι δυσχερής. Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους μας ότι ο δρόμος του διαιτητή δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι δύσκολος, είναι μοναχικός και, δυστυχώς, γεμάτος τοξικότητα. Ωστόσο, εσείς είστε εδώ για να αποδεικνύετε ότι μέσα από τον δρόμο που έχετε επιλέξει να διαβείτε, αναδεικνύετε αξίες όπως η ακεραιότητα, η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία. Η αποστολή σας δεν αλλάζει παρά τις αντιξοότητες: Στο γήπεδο μπαίνετε για να σφυρίζετε αυτό που βλέπετε, χωρίς φόβο, με μοναδικό σκοπό έναν δίκαιο αγώνα. Αξιολογείστε και κρίνεστε αποκλειστικά και μόνο από την ΚΕΔ.
Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε ποτέ ότι η αυτοπροστασία είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Προστατεύοντας τον εαυτό σας, στην ουσία προστατεύετε το κύρος της διαιτησίας, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι.
Να γράφετε πάντα με ακρίβεια όσα συμβαίνουν στους αγώνες, διότι το οφείλετε απέναντι στον εαυτό σας και στην ακεραιότητα του αθλήματος».






