Σαν Σήμερα: Η ΑΕΚ «αποχαιρέτησε» το 2007 στην κορυφή νικώντας εύκολα τον ΠΑΟΚ!(vid)
Η AEK δεν είναι απλά μία ομάδα, αλλά μία ιδέα «σφιχτά» δεμένη μέσα από την ιστορία της. Kαι η ιστορία της αποτελείται από δυνατές αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις.
Πριν 14 χρόνια ακριβώς, στις 30/12/2007 ήταν άλλη μια «μαγική» βραδιά για την AEK στο OAKA, καθώς έκλεινε την χρονιά στην κορυφή, νικώντας με 2-0 τον ΠΑΟΚ, που απείχε δέκα βαθμούς από την Ένωση, στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Την τότε περίοδο ο Δικέφαλος μπορούσε να παίρνει το αποτέλεσμα χωρίς να εντυπωσιάζει.
Πως εξελίχθηκε το ματς εκείνο:
Στο 33ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Αργεντινός επιθετικός, Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή 11 μέρες πριν.
Ο Καφές στο 82΄είχε δοκάρι, ενώ την χαριστική βολή για τον ΠAOK, που τότε είχε στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος, «έριξε» ο Ζούλιο Σέζαρ με σουτ στο 90ο λεπτό, πανηγυρίζοντας με ιδιαίτερο τρόπο αφήνοντας να εννοηθεί πως βρισκόταν πολύ κοντά το τέλος του από την ομάδα.
Η Βαθμολογία δεν άλλαξε αφού την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Γ.Καραϊσκάκης 2-1 δύσκολα την Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ωστόσο η ΑΕΚ αποχαιρέτησε το 2007 στην κορυφή, αφού διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της στο +13 από τον 6ο ΠΑΟΚ.
Η σύνθεση του Σέρα Φερέρ ήταν: Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Άλβες, Καφές, Τοζερ, Μαντούκα (76′ Μανου), Μπλάνκο (91′ Κονέ), Ριβάλντο (76′ Ζουλιο Σεζαρ), Λυμπερόπουλος.
Ε.Ξ.






