INAEK

Σαν σήμερα 8/11: Νίκη κόντρα στη πρωτοπόρο ΑΕΛ

Στις 8 Νοεμβρίου 1987 η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη και ιστορική νίκη με 2-1 επί...

Στις 8 Νοεμβρίου 1987 η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη και ιστορική νίκη με 2-1 επί της ΑΕΛ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χάρη στα γκολ των Πατίκα (48’) και Νίλσεν (82’), ενώ ο Τσίγκωφ μείωσε στο 88’ για τους «βυσσινί».

Η Ένωση προερχόταν από βαριά ήττα στην Κρήτη και το τρίποντο απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη εκείνη την περίοδο Λάρισα ήταν επιτακτική ανάγκη. Η ΑΕΚ βρισκόταν πέντε βαθμούς πίσω στη βαθμολογία (με το τότε σύστημα 2-1-0) και ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Οι απουσίες και τα προβλήματα πριν το ματς

Ο προπονητής Τόζα Βεσελίνοβιτς αντιμετώπιζε αρκετούς πονοκεφάλους, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Βασιλόπουλο και Χατζή, ενώ αμφίβολη ήταν η συμμετοχή τόσο του Νίλσεν όσο και του Πατίκα. Παρά τα προβλήματα, αμφότεροι αγωνίστηκαν και τελικά έγιναν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς με τα γκολ που έκριναν το παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η φημολογία για πιθανή αποδέσμευση των Στυλιανόπουλου και Οικονομόπουλου, γεγονός που είχε δημιουργήσει αναστάτωση στα αποδυτήρια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βεσελίνοβιτς ήταν οι: ΠαπαδόπουλοςΚαραγκιοζόπουλοςΓεωργιάδης (46’ Κούτουλας), ΜανωλάςΠεππέςΧατζόπουλοςΠατίκαςΓιάνγιανιν (62’ Πιάς), ΝίλσενΒασιλάκοςΣαββίδης.

Η ΑΕΚ έδειξε αποφασιστικότητα και ψυχή, καταφέρνοντας να λυγίσει την αντίσταση μιας πολύ δυνατής ΑΕΛ, που εκείνη τη σεζόν θα γινόταν αφορμή για μεγάλες συζητήσεις και διχασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Τσίγκωφ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε