Σαν σήμερα 20/9: Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τη Σάλτσμπουργκ και άγγιξε τους ομίλους
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2007 η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Red Bull Σάλτσμπουργκ στο ΟΑΚΑ, βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκρισή της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Μπροστά σε περίπου 40.000 φίλους της, η Ένωση επέστρεψε δυναμικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε έναν αγώνα που θύμιζε το παρελθόν, καθώς οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά το 1994 στη φάση των ομίλων του Champions League, με αντιπάλους και τότε τον Άγιαξ και τη Μίλαν. Τόσο η ΑΕΚ όσο και οι Αυστριακοί είχαν αποκλειστεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα από τα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΚ είχε γνωρίσει δύο ήττες από τη Σεβίλλη στον τρίτο προκριματικό γύρο, ενώ η Σάλτσμπουργκ, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Βέντσπιλς, αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Το χρονικό του αγώνα
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό με δυνατό σουτ του Ζεράλδο Άλβες, βάζοντας από νωρίς την ΑΕΚ σε θέση ισχύος. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς η ομάδα του Σέρα Φερέρ δυσκολευόταν να βρει χώρους στην άμυνα των Αυστριακών, που επέλεξαν να αμυνθούν μαζικά.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι το 58ο λεπτό, όταν ο Τόζερ έβγαλε ιδανική σέντρα και ο Ριβάλντο με εκπληκτικό γυριστό σουτ έγραψε το 2-0, ξεσηκώνοντας τις εξέδρες. Στο 71’ η Σάλτσμπουργκ έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Βάργκας, κάτι που έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στην Ένωση. Ο Κώστας Κονέ, που είχε περάσει αλλαγή, σφράγισε τη νίκη στο 82’ με κεφαλιά έπειτα από νέα σέντρα του Τόζερ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Ντεμπούτα και σύνθεση της ΑΕΚ
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από τα ντεμπούτα τριών παικτών με την κιτρινόμαυρη φανέλα: του τερματοφύλακα Στέφανου Μάχο, του Μανού και του Ίσμαελ Μπλάνκο. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με την εξής ενδεκάδα: Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ζεράλδο Άλβες, Καφές (51’ Κονέ), Μανού, Νσαλίβα, Ζούλιο Σέζαρ (29’ Τόζερ), Ριβάλντο (60’ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.
Η μεγάλη νίκη έφερε την ΑΕΚ πολύ κοντά στην πρόκριση στους ομίλους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση της ομάδας και του κόσμου της για τη συνέχεια της σεζόν.






