INAEK

Σε μπελάδες ο ΠΑΟΚ, χάνει την δεύτερη θέση;

12 μη θεωρημένα δελτία ποδοσφαιριστών ανάβουν φωτιές στον ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβαινε στους...

12 μη θεωρημένα δελτία ποδοσφαιριστών ανάβουν φωτιές στον ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβαινε στους αγώνες με δελτία, σε μερικά εκ των οποίων έπρεπε οι κάρτες υγείας να είχαν ανανεωθεί από τις 30/6 και σε άλλα από τις 5/7!

Οι ασπρόμαυροι παραδέχονται το γεγονός και γιαυτό άλλωστε ήδη έχουν τεθεί στην διάθεση της διοίκησης οι παραιτήσεις του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ Ευθύμη Παπασούλη όσο και του Γενικού Αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Τα προβληματικά δελτία είναι των Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, Μαουρίσιο, Τζόλη, Άκπομ, Μάτος, Μιχάι, Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λημνιού και Στοχ.

Να τονιστεί πως ο κανονισμός λέει ότι απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή που δεν έχει θεωρημένο δελτίο υγείας. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ εντός 48 ωρών καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παικτών του ΠΑΟΚ στον μεταξύ τους αγώνα τότε αναμφίβολα θα δικαιωθεί η “Ένωση” και οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν τον συγκεκριμένο αγώνα, θα τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί ενώ θα τους επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 8.000€ – 40.000€.

Συγκεκριμένα το άρθρο 23 -παράγραφος 6 του ΚΑΠ με το οποίο θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση ένστασης αναφέρει:

“α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.

Πρακτικά αν η ΑΕΚ υποβάλει ένσταση αυτόματα κλειδώνει και την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα αφού ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί 3 βαθμούς πίσω της και ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά και το τέλος των playoff ευνοούνται οι κιτρινόμαυροι.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ