Σαν Σήμερα 28/3/1992: Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και ανέβηκε κορυφή
Στις 28 Μαρτίου 1992, η ΑΕΚ έδωσε μία από τις πιο καθοριστικές της μάχες στη σεζόν, αντιμετωπίζοντας τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο «Γηραιός» βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας και είχε προηγουμένως ένα απαιτητικό πρόγραμμα κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, από τους οποίους απέσπασε μόλις μία ισοπαλία.
Η «Ένωση», ισόβαθμη τότε με τον Ολυμπιακό στην κορυφή, έδειξε την ανωτερότητά της στο γήπεδο, επικρατώντας με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Αλέκου Αλεξανδρή (30’, 45’) και ένα του Ντανιέλ Μπατίστα (85’). Αμφότεροι είχαν και από ένα δοκάρι, ενώ η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όπως ανέφεραν οι εφημερίδες την επόμενη ημέρα.
Αποκλειστική κορυφή για την ΑΕΚ
Η νίκη αυτή απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφήνοντας την ΑΕΚ μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Αξιοσημείωτο ήταν πως κανένας άλλος αντίπαλος της ΑΕΚ δεν είχε περάσει νικηφόρα από το Καυτανζόγλειο εκείνη τη σεζόν.
Οι διοικητικές εξελίξεις και η αβεβαιότητα
Στη σκιά της μεγάλης νίκης, υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πιθανή αποχώρηση του αρχηγού, Γιώργου Σαββίδη, το καλοκαίρι, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία συζήτηση με τη διοίκηση για ανανέωση του συμβολαίου του. Το διοικητικό τοπίο ήταν ρευστό, με τον Γενεράκη να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον, τον Ζαφειρόπουλο να αναζητά αγοραστή για το πλειοψηφικό πακέτο και τον Φιλίππου της ΦΑΓΕ να εμφανίζεται επιφυλακτικός στις διαπραγματεύσεις.
Η σύνθεση της ΑΕΚ
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους: Μήνου, Βασιλόπουλο, Καραγιάννη, Μανωλά, Σαμπανάζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρή, Σαβέβσκι, Δημητριάδη (85’ Σταματής), Μπατίστα, Σαββίδη. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και την αβεβαιότητα, η ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της.






