Ριμπάλτα: Το ταξίδι στην Ιταλία – Ποιος είναι ο νέος μεταγραφικός στόχος
Ο Ριμπάλτα ταξίδεψε στην Ιταλία για μεταγραφικές επαφές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται όχι μόνο στον Κυριακόπουλο αλλά και στον Λεάντρο Παρέδες, έναν παλιό του γνώριμο από τη Ζενίτ.
Παρότι έχει γίνει γνωστό πως ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ, Γιώργος Κυριακόπουλος, έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με την ΑΕΚ, ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» δεν πήγε τυχαία στην Ιταλία. Ο Κυριακόπουλος ολοκλήρωσε μια καλή ατομικά σεζόν στη Μόντσα, παρότι η ομάδα του δεν εντυπωσίασε συνολικά, και η ΑΕΚ έχει προνοήσει για τη μεταγραφή του.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στον Λεάντρο Παρέδες. Ο 29χρονος Αργεντινός διεθνής χαφ της Ρόμα, με πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει σταθμούς όπως η Μπόκα Τζούνιορς, η Ρόμα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους και η Ζενίτ, βρίσκεται στο ραντάρ του Ριμπάλτα. Ο Παρέδες έχει κοστίσει συνολικά πάνω από 74 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφικά ποσά στην καριέρα του και είναι γνώριμος του Ριμπάλτα από τη θητεία τους στη Ζενίτ, όπου είχε πουληθεί από τον Ισπανό τεχνικό με τεράστιο κέρδος στην Παρί.
Παρά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρόμα μέχρι το καλοκαίρι του 2026, δεν είναι βέβαιο πως θα παραμείνει στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν. Οι μεταγραφικές κινήσεις των Ιταλών θα καθορίσουν το μέλλον του, και αυτό ακριβώς προσπαθεί να προλάβει ο Ριμπάλτα, εξετάζοντας ήδη από τώρα το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ίδια ομάδα με τους άλλους δύο Αργεντινούς της ΑΕΚ, τον Λαμέλα και τον Περέιρα.
Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που διατηρεί με τον Παρέδες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αργεντινός έχει περάσει φάσεις όπου δεν ήταν βασικός στη Ρόμα, δίνουν ελπίδες στην ΑΕΚ να κάνει το «μπαμ» με την απόκτησή του. Το αν η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει εξαρτάται από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο τέλος της φετινής σεζόν.
Προς deal με Κυριακόπουλο: Τι μένει
Η υπόθεση του Κυριακόπουλου δείχνει σχεδόν κλεισμένη για την ΑΕΚ, κάτι που επιβεβαιώνει το προσύμφωνο με τον παίκτη. Η παρουσία του Ριμπάλτα στην Ιταλία, όμως, αποδεικνύει πως οι «κιτρινόμαυροι» κοιτούν και το κάτι παραπάνω για το καλοκαίρι.
Παρέδες: Δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος
Η περίπτωση του Παρέδες δεν είναι εύκολη, όμως η προσωπική σχέση με τον Ριμπάλτα, καθώς και η αβεβαιότητα για τον ρόλο του στη Ρόμα μετά το καλοκαίρι, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη μεταγραφή-βόμβα.






