Όταν η ΑΕΚ αποχαιρετούσε τον Νίκο Γκούμα: 25 χρόνια από τον θάνατο του «Πατριάρχη»
Σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου 2001, η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετούσε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ιστορίας της.
Ο Νίκος Γκούμας έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από 27 ημέρες νοσηλείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τον σύλλογο.
Ο Νίκος Γκούμας διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ για επτά χρόνια (1956 – 1963). Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η «Ένωση» κατέκτησε το 1963 το πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα, σφραγίζοντας μια χρυσή εποχή για την ομάδα.
Για τη συνολική του προσφορά και την αγάπη του για το σωματείο έμεινε στην ιστορία ως ο «Πατριάρχης της ΑΕΚ», ενώ το όνομά του δόθηκε στο ιστορικό γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο στέγασε τις αναμνήσεις εκατομμυρίων φιλάθλων μέχρι την κατεδάφισή του.






