INAEK

Ντέμης για ΑΕΚ: «Φοβισμένη ομάδα, φοβισμένος προπονητής»

Ντέμης Νικολαΐδης: «Η ΑΕΚ φοβόταν, ο Ολυμπιακός έχει αυτοπεποίθηση»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναλύοντας την τακτική προσέγγιση των Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ, αλλά και τις λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα.

«Ο Ολυμπιακός τρομάζει, όπως η ΑΕΚ πριν δύο χρόνια»

Μιλώντας στην εκπομπή Monday FC της NOVA, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ τόνισε ότι η δυναμική του Ολυμπιακού θυμίζει την ομάδα του Αλμέιδα στην πορεία προς το νταμπλ:

“Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει τεράστιο ρόλο. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή προκαλεί φόβο στους αντιπάλους, όπως έκανε η ΑΕΚ πριν δύο χρόνια. Είναι δίκαιη η βαθμολογία μέχρι τώρα. Όλοι απέναντι στον Ολυμπιακό μπαίνουν στο γήπεδο με φόβο.”

Το τακτικό πλεονέκτημα του Μεντιλίμπαρ

Ο Νικολαΐδης ανέλυσε τις επιλογές του Αλμέιδα, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΕΚ δεν έχει βρει τρόπο να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού:

“Ο Αλμέιδα έχει παίξει πέντε φορές απέναντι στον Μεντιλίμπαρ και δεν ήταν καλύτερος σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ πέρυσι κέρδισε ένα ματς που δεν άξιζε, φέτος έχει δεχθεί ήττες με μεγάλα σκορ. Το ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ δεν είναι δύσκολο να το διαβάσεις, αλλά ο Αλμέιδα δεν έχει βρει λύση.”

Ειδικά μετά τη βαριά ήττα 6-0 στο Κύπελλο, η ψυχολογία της ομάδας επηρεάστηκε σημαντικά. “Η ΑΕΚ εμφανίστηκε φοβισμένη και ο προπονητής της το ίδιο. Δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει από αυτόν.”

Οι λανθασμένες επιλογές στο κέντρο

Ο πρώην επιθετικός της Ένωσης επισήμανε ότι η επιλογή των παικτών στο χώρο του κέντρου δεν ταίριαζε στη λογική του παιχνιδιού:

“Η ΑΕΚ έπαιξε με μεγάλες μπαλιές, αλλά επέλεξε χαφ που είναι καλύτερα στο passing game. Ο Λιούμπισιτς και ο Μάνταλος δεν έχουν τα χαρακτηριστικά για αυτό το στυλ. Αντίθετα, οι Σιμάνσκι και Πινέδα θα ήταν ιδανικοί για το παιχνίδι των μονομαχιών και των δεύτερων μπαλιών.”

Η αλλαγή συστήματος και η έλλειψη καθαρού μυαλού

Ο Ντέμης αναρωτήθηκε για την επιλογή του 3-4-3, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της Τετάρτης επηρέασε τις αποφάσεις του Αλμέιδα:

“Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Η αλλαγή συστήματος ήταν υπερβολική αντίδραση στο 6-0. Αν έπαιζε με τέσσερις στην άμυνα και τον Σιμάνσκι μπροστά από την τετράδα, δεν θα άλλαζε κάτι δραματικά.”

Παράλληλα, στάθηκε και στη διαχείριση των αλλαγών: “Στο 30’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, στο 74’ μπήκε ο Ελίασον, στο 80’ ο Πινέδα, και τελικά η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει άλλη αλλαγή. Η ΑΕΚ έκανε μόλις μία οργανωμένη επίθεση μετά το 80’.”

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο πλάνο και αυτοπεποίθηση

Ο Νικολαΐδης αναγνώρισε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο αγωνιστική, αλλά ψυχολογική και οργανωτική:

“Ο Ολυμπιακός δεν παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον προπονητή του. Αυτό κάνει τη διαφορά.”

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις μεταγραφές του Ιανουαρίου: “Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σωστά, εμείς όχι. Μας έφυγε ο Λιβάι Γκαρσία, δεν πήραμε αριστερό μπακ. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε μια κούρσα τίτλου.”

Το γκολ του Τσικίνιο και οι λεπτομέρειες που κρίνουν τα ματς

Αναφορικά με το γκολ του Τσικίνιο στο 90’, ο Ντέμης υπογράμμισε:

“Δεν είναι θέμα μόνο του Γκατσίνοβιτς. Αυτοί που παίζουν στην άμυνα πρέπει να κρατάνε την ευθεία γραμμή. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κρίνουν τα αποτελέσματα.”

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα