INAEK

Λέφσκι Σόφιας – ΑΕΚ: Η πιθανή ενδεκάδα και το πλάνο του Μάρκο Νίκολιτς

Ο Μάρκο Νίκολιτς οριστικοποιεί τα πλάνα του για την ενδεκάδα της ΑΕΚ απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας, ζητώντας απόλυτη συγκέντρωση και ισορροπία για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Champions League.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Μάρκο Νίκολιτς για την κατάστρωση των πλάνων του ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Λέφσκι Σόφιας στο «Βασίλ Λέφσκι» (18/8, 22:00) για τα πλέι οφ του UEFA Champions League.

Ο Σέρβος τεχνικός επιζητά από τους ποδοσφαιριστές του απόλυτη συγκέντρωση, ένταση και τακτική ισορροπία, αφήνοντας πίσω τα λάθη και την απώλεια του Superbet Super Cup στο Ηράκλειο, ώστε η Ένωση να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στη League Phase.

Το μάθημα του Ηρακλείου και η τακτική ισορροπία

Βασικό ζητούμενο για τον Νίκολιτς είναι η αποφυγή των διακυμάνσεων στην απόδοση της ομάδας. Ο προπονητής της ΑΕΚ θέλει κοντά τις γραμμές, δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες, καθώς και άμεση αντίδραση στις μεταβάσεις όταν η μπάλα χάνεται, προκειμένου να μην δοθεί δικαίωμα στη Λέφσκι να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

Τα πρόσωπα και οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Σε σχέση με το παιχνίδι του Ηρακλείου αναμένονται διαφοροποιήσεις, καθώς δεν ισχύουν οι ηλικιακοί περιορισμοί, ενώ ο Βιτάλις δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση.

Συγκεκριμένα, ο Στρακόσα αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα (δεξιά) και Πήλιο (αριστερά) στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Μουκουντί και Ρέλβας θα συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών.

Στη μεσαία γραμμή, το προβάδισμα στον άξονα ανήκει στους Κάιρινεν και Μαρίν, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία αλλά και τη συμπαγή παρουσία ανασταλτικά. Μεσοεπιθετικά, ο Κοϊτά θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την αριστερή πλευρά, ενώ δεξιά ο Μάγερ έχει τον πρώτο λόγο, έχοντας ελεύθερο ρόλο να συγκλίνει προς τον άξονα ως 8άρι ή 10άρι (με τους Ζουμπκόφ και Γκατσίνοβιτς να διεκδικούν επίσης θέση).

Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης, το δίδυμο των Γιόβιτς και Βάργκα διατηρεί το προβάδισμα για να ξεκινήσει βασικό, με τον Ζίνι να αποτελεί μια πιο εκρηκτική εναλλακτική λύση.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα