INAEK

Λανουά: «Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Γκατσίνοβιτς – Πέναλτι το χέρι του Μορόν» (vid)

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Στεφάν Λανουά, σχολίασε τις επίμαχες φάσεις του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας,...

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Στεφάν Λανουά, σχολίασε τις επίμαχες φάσεις του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, επισημαίνοντας πως το γκολ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που ακυρώθηκε, ήταν η σωστή απόφαση, ωστόσο θεωρεί ότι το χέρι του Μορόν στην περιοχή της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει καταλογιστεί ως πέναλτι.

Η ανάλυση του Λανουά για το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ

Αναφορικά με το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ, ο Στεφάν Λανουά εξήγησε ότι ο παίκτης της ομάδας χρησιμοποίησε το χέρι του για να ελέγξει την μπάλα και στη συνέχεια δημιούργησε μια επιθετική ενέργεια, η οποία κατέληξε σε τέρμα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όταν η μπάλα ελέγχεται με το χέρι και καταλήγει σε γκολ, πρέπει να ακολουθήσει παρέμβαση του VAR και ακύρωση του τέρματος.

Παράβαση το χέρι του Μορόν

Αναφορικά με το χέρι του Μορόν, ο Λανουά δήλωσε ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν λανθασμένη, καθώς ο αμυντικός πηδάει με το χέρι του σε αφύσικη θέση, αυξάνοντας το σώμα του και εμποδίζοντας τη σέντρα. Αυτό, σύμφωνα με τον κανονισμό, έπρεπε να είχε επιφέρει την καταγγελία για πέναλτι και παρέμβαση του VAR.

Δείτε το βίντεο

Κάπου εδώ να σημειώσουμε, πως μπορεί ο Λανουά να ανέδειξε το σοβαρό λάθος των Παπαπέτρου και Φωτιά (στην περίπτωση του Μορόν), ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι η ΚΕΔ όρισε και τους δύο διαιτητές στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, στα παιχνίδια Ολυμπιακός – Βόλος και Παναιτωλικός – Λαμία, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα