Ηλιόπουλος: «Θα παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή ως μονομάχοι με το σπαθί του ήθους και των αξιών»
Την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν τον αγώνα του Αστέρας ΑKTOR με την ΑΕΚ για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Superleague., ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Μάριος Ηλιοπούλος, επισκέφθηκε τον μουσειακό χώρο της ΑΕΚ Τρίπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για το νέο έτος.
Η επίσκεψη του κ. Ηλιοπούλου είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήρθε ως αναγνώριση της προσπάθειας και της προσφοράς του τοπικού σωματείου στην ανάπτυξη του αθλητισμού.
Ο κ. Μάριος Ηλιοπούλος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αντιπρόεδρο της ΑΕΚ Τρίπολης, κ. Μανώλη Καγιαννη, καθώς και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού σωματείου. Στην εκδήλωση βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ Τρίπολης, οι οποίοι ενίσχυσαν την ατμόσφαιρα της ημέρας.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης, κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ηλιοπούλου. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ προσκάλεσε τον κ. Βαλασόπουλο σε μελλοντική συνάντηση στην Αθήνα, ενισχύοντας την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Ηλιοπούλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ Τρίπολης, τόσο για τον μουσειακό χώρο της ομάδας όσο και για τα τέσσερα τμήματα που διατηρεί: ποδόσφαιρο, τένις, ποδηλασία και πινγκ πονγκ. Η ΑΕΚ Τρίπολης, με το πλήθος των δραστηριοτήτων της, αποδεικνύει την πολύπλευρη ανάπτυξή της και τη σημασία της σε τοπικό επίπεδο.
Η επίσκεψη του κ. Ηλιοπούλου αποτελεί μια επιβεβαίωση της υποστήριξης και της αναγνώρισης που δίνεται στις τοπικές αθλητικές ομάδες. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΑΕΚ Τρίπολης φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και υπόσχεται περισσότερες ευκαιρίες για την εξέλιξη του αθλητισμού στην περιοχή.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάριος Ηλιόπουλος
«Είναι χαρά μου να είμαι εδώ κοντά στα πάτρια εδάφη. Η καταγωγή του πατέρα μου ήταν από ένα χωριό που λέγεται Λογγά Μεσσηνίας. Είναι δίπλα στον Αγιο Ανδρέα, λίγο μετά το Πεταλίδι. Η Πελοπόννησος είναι ένα όμορφο κομμάτι γης. Βεβαίως και άλλα κομμάτια της Ελλάδας είναι ωραία, γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με τέτοια ομορφιά. Αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε στον παράδεισο της γης, στον ομφαλό της γης και πολλές φορές, για να εκτιμήσεις κάτι, πρέπει να μην το έχεις. Οι ξένοι σε κάθε χώρα -στη Γερμανία, στην Αγγλία σε άλλες χώρες- πιο πολύ μιλάνε αρχαία ελληνικά, παρά εμείς, που είμαστε οι απόγονοι αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, των σπουδαίων φιλοσόφων με την τρομερή ιστορία που έχουμε σαν χώρα. Τέτοια ιστορία, κάτι παράλληλο, είναι και η ιστορία της ομάδας μας, της ΑΕΚ, που έχει φοβερά στοιχεία.
Είναι κομμάτι της προσφυγιάς που μπορεί να αναδείξει το πώς φτάνεις στο μηδέν, πώς φτάνεις στο «πάτωμα» που λένε λαϊκά, και από εκεί μπορείς να ξεκινήσεις να δημιουργήσεις και να φτάσεις σε σημεία, τα οποία ούτε στα όνειρα μπορούσαν να τα φανταστούν κάποιοι άνθρωποι. Αυτό δεν δείχνει μόνο τις δυνατότητες στην ψυχή και το πάθος αυτών των ανθρώπων, αλλά εν δυνάμει ότι μπορούν να ενωθούν αυτές οι φωνές και με την ένωση να μεγαλουργήσουν και να φτάσουν να κάνουν πράγματα σπουδαία.
Η ομάδα μας η ΑΕΚ που μοιράζεται την ίδια σημαία με σας, με το χριστιανικό σπαθί, όσο είμαι διοικητικός ηγέτης, θα είναι μονομάχος, θα είναι πάντα πρωταγωνίστρια και επειδή δεν μπορούμε να υποσχόμαστε φλούδες ή λόγια βαριά -βεβαίως όλοι θέλουμε πρωταθλήματα και κύπελλα, βεβαίως όλοι θέλουμε μεγάλα πράγματα- θα παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή ως μονομάχοι με το σπαθί του ήθους, των αξιών, των βασικών αρχών, διότι τα τσίγκινα πρωταθλήματα δεν έχουν ενδιαφέρουν.
Τουλάχιστον εγώ που είμαι στον αθλητισμό από 15 χρονών και για πολλά χρόνια πρωταθλητής -15 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στους αγώνες αυτοκινήτου- ποτέ δεν εκτίμησα ένα ψεύτικο τίτλο. Δεν με ενδιέφερε. Έτσι λοιπόν όλοι θα σκύψουμε στο ευ αγωνίζεσθαι και θα δείτε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλών άλλων ομάδων το ευ αγωνίζεσθαι, διότι μόνο έτσι μπορεί η νεολαία να οραματίζεται και να ονειρεύεται μαζί μας για μεγάλα πράγματα, για λαμπρές σελίδες, για κατακτήσεις. Κάποιοι μπορούν να θεωρήσουν ότι είμαι ρομαντικός. Είναι ωραίο να είσαι ρομαντικός, αλλά στο ποδόσφαιρο το «ρομαντικός» πολλές φορές δεν ταιριάζει. Πιστέψτε με, λοιπόν, είμαι ρομαντικός, αλλά είμαι και μονομάχος και δεν έχω μάθει στη ζωή μου να ονειρεύομαι ανεκπλήρωτα όνειρα.
Εξι ευχές και μία: Δύναμη, αγάπη, τύχη, πάθος, χιούμορ, κατακτήσεις και προ πάντων υγεία. Και αυτό δεν είναι κλισέ. Η πανδημία ανέδειξε αυτό που λέμε «στην υγειά σου» ή «να έχεις την υγειά σου» από συνήθεια», τώρα αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό είναι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο ζήτω από μας για την ΑΕΚ. Ζήτω η ΑΕΚ!»






