Έκανε το 2 στα 2 η ΑΕΚάρα με φοβερό Καλοσκάμη!
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού και έκανε το «2 στα 2» στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Καλοσκάμης, ο οποίος κατέγραψε μία ασίστ και σημείωσε ένα υπέροχο γκολ. Σκόραρε ξανά και ο Πιερό!
Η «Ένωση» πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα τέρματα. Ο Ζοάο Μάριο ξεκίνησε βασικός και άφησε θετικές εντυπώσεις, ενώ ξεχώρισε και πάλι η παρουσία του Γκρούγιτς.
Στο φινάλε, πάντως, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες προς τον διαιτητή Τσιμεντερίδη, με τον κόσμο της ΑΕΚ να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του.
1ο ημίχρονο
Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά είχε την υπεροχή, πιέζοντας τον Παναιτωλικό.
Η πρώτη καλή στιγμή της «Ένωσης» ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Πένραϊς συνεργάστηκε με τον Ζοάο Μάριο και δοκίμασε πλασέ από τα όρια της περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζοάο Μάριο απείλησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.
Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 22′ άγγιξε το 1-0. Έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζοάο Μάριο μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε, απελευθερώθηκε και σούταρε, όμως ο Σιέλης έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γκρούγιτς απείλησε με κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Τελικά, στο 26′ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Μάνταλος έκανε «γλυκιά» σέντρα στην περιοχή, ο Καλοσκάμης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πιερό τη δεύτερη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Μετά το γκολ ακολούθησε ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς και είχε την πρώτη του τελική στο 38′ με μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, το οποίο μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.
Η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Καλοσκάμης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Γκρούγιτς στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού. Ο Σέρβος κόπηκε, αλλά μετά από λάθος στην άμυνα, ο Ζοάο Μάριο πήρε την μπάλα και έστρωσε στον Καλοσκάμη, ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Ζίφκοβιτς, κάνοντας το 2-0.
2ο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατέβασε εμφανώς ταχύτητα, επιλέγοντας να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει από το πρώτο μέρος.
Ο Παναιτωλικός διατήρησε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, καθώς η ΑΕΚ δεν πίεζε ψηλά, και στο 60′ κατέγραψε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία. Ο Ματσάν έστρωσε στον Μίχαλακ, ο οποίος δοκίμασε δυνατό σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.
Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα και στα επόμενα λεπτά. Στο 72′, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, όταν ο Ενκολόλο βγήκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπρινιόλι, όμως ο Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, το δεύτερο σουτ που έγινε απομακρύνθηκε από τον Βίντα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Από εκτέλεση κόρνερ του Μαρίν, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, και στην επαναφορά ο Γιόβιτς από πολύ κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε ξανά, αλλά στο 90′ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίντα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αγκίρε ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπρινιόλι, μειώνοντας σε 2-1.
Η ΑΕΚ, ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε, δεν απειλήθηκε ξανά και κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος.
Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Μουκουντί, Βίντα, Πενράις, Γκρούγιτς, Μάνταλος (63′ Μαρίν), Καλοσκάμης, Ελίασον (63′ Κοϊτά), Ζοάο Μάριο (85′ Κουτέσα), Πιερό (63′ Γιόβιτς)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Ζίβκοβιτς, Γαλιάτσος, Στάγιτς, Σιέλης, Μανρίκε, Κοντούρης (79′ Αγκίρε), Κόγιτς (38′ Μπουχαλάκης), Μίχαλακ (79′ Εστεμπάν), Ματσάν (87′ Νικολάου), Ενκολόλο, Άλεξιτς (79′ Σμυρλής).
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Χρήστος Ψύλλος, Χρήστος Κορώνας,
Τέταρτος: Νικόλας Γεωργόπουλος
VAR: Σπύρος Ζαμπαλάς, Δημήτρης Μόσχου






