Δεν αγωνίστηκε ο Πινέδα στο φιλικό του Μεξικού με το Εκουαδόρ
Ο Ορμπελίν Πινέδα παρακολούθησε από τον πάγκο το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Μεξικού απέναντι στο Εκουαδόρ, χωρίς να πάρει λεπτά συμμετοχής.
Ο διεθνής χαφ της ΑΕΚ είχε βρεθεί στο αρχικό σχήμα του Μεξικού στο προηγούμενο ματς, ωστόσο αυτή τη φορά ο προπονητής του προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε, θεωρείται κομβικό στέλεχος για την εθνική του ομάδα.
Πλέον, ο Πινέδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο Μάρκο Νίκολιτς υπολογίζει κανονικά τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Η παρουσία του Πινέδα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς αποτελεί βασικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή της ομάδας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ροή του παιχνιδιού.






