INAEK

Χάος στην εκδίκαση της έφεσης για το Ατρόμητος-ΑΕΚ – Από Τετάρτη η απόφαση!

Το απόγευμα της Παρασκευής (24/2) εκδικάστηκε στην ΕΠΟ η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για...

Το απόγευμα της Παρασκευής (24/2) εκδικάστηκε στην ΕΠΟ η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για την… διαβόητη υπόθεση των δοκαριών στο γήπεδο του Ατρόμητου, αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Stoiximan Super League.

Μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες και με ατάκες που θα συζητηθούν εντόνως, γνωστοποιήθηκε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν δικαίωμα μέχρι την προσεχή Τρίτη (28/2) να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, με την απόφαση ν’ αναμένεται από την Τετάρτη (1/3) και έπειτα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άπασες οι πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία πως το αργότερο μέχρι την άλλη Παρασκευή (3/3) θα πρέπει να έχουν την απόφαση στα χέρια τους.

Η ΑΕΚ έκανε γνωστό πως δεν θα έχει υπομνήματα όπως και οι υπόλοιποι πλην του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα ο κ. Δημακόπουλος τόνισε πως επειδή έπρεπε να αποχωρήσει επιθυμούσε προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων, παίρνοντας προθεσμία έως την Τρίτη.


Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων των ανθρώπων που εκπροσώπησαν τις εμπλεκόμενες πλευρές:

Έλλη Ρίζου (στέλεχος ΑΕΚ):

«Δεν προβλήθηκε με έφεση η κρίση του διαιτητή από τον Ατρόμητο. Η απόφαση είναι τελεσίδικη. Το μέρος της απόφασης που έχει μεταβιβαστεί είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έχει υπαιτιότητα για το γήπεδο. Η παραδοχή αυτή δεν είναι μόνο αβάσιμη και αναληθής, εινα επικίνδυνη γιατί καταλύει την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης.

Καμία ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Ανήκουν είτε στον ερασιτέχνη, είτε στους δήμους. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κρίση αυτή της απόφασης ότι Ατρόμητος δεν είναι υπαίτιος αφού το γήπεδο ανήκει στον Δήμο.

Υπάρχει απόφαση για το ΟΑΚΑ όπου τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και όχι η ΓΓΑ όπου ανήκει το γήπεδο.

Διαβάσαμε στην απόφαση κάτι πόυ δεν είχε ειπωθεί, ότι ο Ατρόμητος κάθε Κυριακή παραλαμβάνει το γήπεδο έξι ώρες πριν από τον αγώνα, από τον Δήμο. Αυτό είναι επινόηση της απόφασης δεν προβλήθηκε ποτέ. Και καταλήγει η απόφαση ότι η ευθύνη βαρύνει τον Δήμο. Ο ισχυρίσμός αυτός διαψεύδεται από δημόσια έγγραφα.

Υπάρχει συμφωνητικό ανάμεσα στον δήμο και την ΠΑΕ Ατρόμητος στις 10 Αυγούστου. Εκεί αναφέρεται ότι το γήπεδο παραχωρείται στην ΠΑΕ, η χρήση του. Και συνεχίζει ότι η ΠΑΕ αναλαμβάνει τα έξοδα για τη συντήρηση του γηπέδου αποκλειστικά. Διάρκεια παραχώρησης είναι 12ετής από 1/8/2012 και λήγει 31/7/2024.

Ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για την έκδοση άδειας του γηπέδου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό. Όλη την ευθύνη του γηπέδου την είχε ο Ατρόμητος από τον Αύγουστο του 2012.

Για τον αγώνα της ΠΑΕ Γιάννινα με ευρωπαϊκή ομάδα υπάρχει έγγραφο που ο Ατρόμητος το παραχωρεί. Όχι μόνο έχει την ευθύνη του γηπέδου αλλά το παραχωρεί κιόλας σε άλλες ομάδες. Τι να πούμε για την παραδοχη της εκαλουμένης ότι μπήκε έξι ώρες πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά δεν φέρει ευθύνη.

Η εκαλουμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες στον παρατηρητή γιατί δεν επιθεώρησε το γήπεδο. Ο Ατρόμητος είχε άπλετο χρόνο από την παραλαβή για την κανονικότητα του γηπέδου. Παρέλαβε το γήπεδο, ακόμη και αν το δεχθούμε, δεν το επιθεώρησε, δεν το φρόντισε, δεν το διόρθωσε.

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης είπε ότι δεν έχει υπό την ευθύνη του τις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Δεν πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις με λέιζερ από το δήμο. Η ΠΑΕ προσκόμισε μετρήσεις μία μέρα μετά, σύμφωνα με τις οποίες τα δοκάρια ήταν κανονικά!

Η απόφαση έχει σφοδρές αντιφάσεις. Σε ένα σημείο δέχεται ότι και τα 2 τέρματα ήταν αντικανονικά, μετά έκανε προσπάθειες η ΠΑΕ και το ένα τέρμα διορθώθηκε. Είδατε τα βίντεο ότι έσκαψαν την εστία, η απόφαση λέει ότι δεν έγινε αυτό γιατί δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Πώς ψήλωσε το ένα τέρμα αφού δεν δέχεται ότι δεν έγιναν έργα».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε