Αγκίρε: “Η Ευρώπη είναι το ιδανικό για τον Πινέδα”
“Ο Πινέδα πρέπει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και την Ευρώπη”
Ομοφώνως θετική είναι η στάση του ομοσπονδιακού τεχνικού του Μεξικού, Χαβιέρ Αγκίρε, για την παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ και γενικότερα στην Ευρώπη. Ο 28χρονος μέσος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την «Ένωση» και αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.
Η Τσίβας επιμένει για τον Πινέδα
Για άλλη μια φορά, μεξικανικοί σύλλογοι επιχειρούν να επαναπατρίσουν τον Πινέδα, με την Τσίβας να είναι στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόμενων. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν προτίθεται να αποχωριστεί τον πολύτιμο παίκτη της, καθώς ο ρόλος του στο κέντρο της ομάδας είναι αναντικατάστατος.
Αγκίρε: “Η Ευρώπη είναι το καλύτερο για τον Πινέδα”
Σε συνέντευξή του σε μέσα του Μεξικού, ο Χαβιέρ Αγκίρε εξέφρασε την προτίμησή του να παραμείνει ο Πινέδα στην Ευρώπη. «Διαβάζω για το ενδιαφέρον της Τσίβας να τον επαναφέρει στο Μεξικό, αλλά θεωρώ πως το καλύτερο για την καριέρα του είναι να συνεχίσει στην Ευρώπη. Δεν έχω κάτι εναντίον των μεξικανικών ομάδων, αλλά από τη στιγμή που έκανε το βήμα προς τα εκεί, πρέπει να το υποστηρίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ΑΕΚ και ο ρόλος του Πινέδα
Η παρουσία του Πινέδα στην ΑΕΚ έχει προσφέρει σταθερότητα και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους στην ομάδα. Παρά τις πιέσεις που ασκούν οι μεξικανικοί σύλλογοι, η «Ένωση» παραμένει ανένδοτη, με τον Ματίας Αλμέιδα να στηρίζει πλήρως τον παίκτη και τη συμβολή του στο πλάνο της ομάδας.






