INAEK

ΑΕΚ: «Τσεκάρει» τον Πορτογάλο μπακ Λεονάρντο Λέλο!

Η αναζήτηση αριστερού μπακ παραμένει προτεραιότητα για την ΑΕΚ, με τον Λεονάρντο Λέλο να αποτελεί...

Η αναζήτηση αριστερού μπακ παραμένει προτεραιότητα για την ΑΕΚ, με τον Λεονάρντο Λέλο να αποτελεί μια νέα περίπτωση που προτάθηκε στους ανθρώπους της ομάδας.

Η Ένωση συνεχίζει να αξιολογεί παίκτες για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο 24χρονος Πορτογάλος μπακ έχει τραβήξει την προσοχή των Ματίας Αλμέιδα και Χαβιέρ Ριμπάλτα.

Βιογραφικό

Ο Λέλο, γεννημένος στις 30 Μαρτίου 2000, αγωνίζεται από το 2021 στην Κάσα Πια, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της πορτογαλικής Λίγκας. Τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 18 συμμετοχές, σημειώνοντας 1 γκολ και 2 ασίστ σε συνολικά 1562 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά με την Κάσα Πια, μετρά 127 αγώνες, 10 γκολ και 13 ασίστ. Την περασμένη χρονιά (2023-24) ψηφίστηκε στους τρεις κορυφαίους αριστερούς μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η Κάσα Πια απέκτησε τον Λέλο το 2021 από την Ολανένσε, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το Transfermarkt, εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο παρελθόν, ο παίκτης έχει βρεθεί στο στόχαστρο ομάδων όπως η Νόριτς, η Γαλατασαράι και η Λιλ, ενώ πρόσφατα υπήρξαν αναφορές για ενδιαφέρον της Μπράγκα.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης είναι η δυνατότητα που προτάθηκε στην ΑΕΚ να «κλειδώσει» τον Λέλο ως ελεύθερο για το προσεχές καλοκαίρι, αποφεύγοντας την άμεση αγορά του από την Κάσα Πια. Επιπλέον, η ευελιξία του Λέλο να αγωνίζεται τόσο ως αριστερός μπακ όσο και ως αριστερός εσωτερικός μέσος σε συστήματα με τριάδα στην άμυνα τον καθιστά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή για την «Ένωση».

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα