ΑΕΚ: θέλει να «δέσει» τον Πινέδα, ενώ η Τσίβας καραδοκεί
Η Τσίβας θέλει Πινέδα, αλλά η Ένωση βάζει «φρένο»
Την ώρα που η ΑΕΚ εργάζεται για την επέκταση του συμβολαίου του Ορμπελίν Πινέδα, στο Μεξικό συνεχίζονται οι αναφορές για ενδιαφέρον της Τσίβας, με τα τοπικά μέσα να διατηρούν «ζωντανό» το θέμα της επιστροφής του.
Σύμφωνα με το ESPN, η Τσίβας εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Μεξικανού χαφ και θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. Ωστόσο, το ρεπορτάζ τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ μόνο εύκολες δεν θα είναι, καθώς η ελληνική ομάδα δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει χωρίς ένα πολύ υψηλό τίμημα.
Η ξεκάθαρη στάση της ΑΕΚ και οι δηλώσεις Ηλιόπουλου
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ότι ο Πινέδα είναι πολύτιμος για την ομάδα και πως η πώλησή του θα εξεταστεί μόνο αν προκύψει μια εξαιρετικά υψηλή πρόταση. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως «ο Πινέδα δεν ξεπουλιέται. 7 και 8 εκατομμύρια είναι ξεπούλημα, άρα δεν θα τον δώσουμε».
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανανέωσης, τονίζοντας πως αν υπάρξει κοινή λογική και από τις δύο πλευρές, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέο συμβόλαιο.
Οι αριθμοί του Πινέδα αποδεικνύουν την αξία του
Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί βασικό γρανάζι της ΑΕΚ στην εποχή του Ματίας Αλμέιδα, έχοντας καταγράψει εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος μετρά ήδη 25 συμμετοχές και 4 ασίστ, ενώ την προηγούμενη σεζόν έπαιξε σε 44 ματς, πετυχαίνοντας 4 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ. Την περίοδο του νταμπλ (2022-23), είχε 42 συμμετοχές, 10 γκολ και 4 ασίστ.
Η ΑΕΚ προχωρά στην ανανέωση – Η Τσίβας ετοιμάζεται για το καλοκαίρι
Παρά την επιμονή της Τσίβας, η ΑΕΚ συνεχίζει τις κινήσεις της για την επέκταση του συμβολαίου του Μεξικανού, δείχνοντας πως θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της για τα επόμενα χρόνια. Το καλοκαίρι αναμένεται καθοριστικό, καθώς οι Μεξικανοί ίσως κάνουν νέα προσπάθεια, όμως η Ένωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει εύκολα το πολύτιμο «εργαλείο» της.






