INAEK

ΑΕΚ: Οι «μάχες» των τηλεοπτικών πλατφορμών για το νέο συμβόλαιο μετά το 2027

Έντονο παρασκήνιο και διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τον επόμενο τηλεοπτικό χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για μια σημαντική οικονομική αναβάθμιση.

Έντονη κινητικότητα και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει πρόωρα στην εγχώρια αγορά σχετικά με τη διαμόρφωση του τηλεοπτικού χάρτη από την αγωνιστική περίοδο 2027-28.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το μόνο βέβαιο είναι πως η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε θέση ισχύος και αναμένεται να βγει σημαντικά κερδισμένη, εξασφαλίζοντας ένα κατά πολύ υψηλότερο συμβόλαιο σε σχέση με τα χρήματα που εισπράττει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως η εφημερίδα Live Sport, η νέα εταιρεία Percapita έχει ήδη προχωρήσει σε μια στρατηγική κίνηση, «δένοντας» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα των μικρομεσαίων ομάδων της μεγάλης κατηγορίας. Όσον αφορά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι δύο σύλλογοι δεσμεύονται με υφιστάμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι πρώτες επαφές για την επέκταση των συμφωνιών τους έχουν ήδη ξεκινήσει. Στο προσκήνιο, μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία πως η διοίκηση του Ολυμπιακού εμφανίζεται διατεθειμένη να δεχθεί μια μείωση στις δικές της απολαβές, προκειμένου να διευκολυνθεί η αύξηση των ποσών που θα προσφέρει η εταιρεία προς την Ένωση και την ομάδα της Θεσσαλονίκης, των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν το καλοκαίρι του 2027.

Τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν τη δυναμική των διαπραγματεύσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι την περασμένη χρονιά η ΑΕΚ καρπώθηκε 10 εκατομμύρια ευρώ και ο ΠΑΟΚ 8 εκατομμύρια ευρώ για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους.

Η Percapita, ωστόσο, δεν «παίζει» μόνη της στο τραπέζι. Τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ επιθυμεί να εντάξει στη δική του τηλεοπτική πλατφόρμα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τις διοικήσεις των δύο συλλόγων, δημιουργώντας συνθήκες έντονου ανταγωνισμού.

Όποια κι αν είναι η τελική κατάληξη αυτού του τηλεοπτικού «τζόγου», θεωρείται δεδομένο και κλειδωμένο πως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα δουν τα έσοδά τους να εκτοξεύονται κατά τη διετία 2027-2029, ξεπερνώντας κατά πολύ τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα της διετίας 2025-2027. Οι πρόωρες διεργασίες για το επόμενο συμβόλαιο της Ένωσης έχουν ανάψει για τα καλά και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ προετοιμάζεται να εξαργυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την εμπορική της αξία.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα