Πήρε το ζητούμενο η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει
Η ΑΕΚ επικράτησε της Ξάνθης με 2-0(Πόνσε 8′, Λιβάγια 90′) στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Superleague. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της τόσο την σημερινή της αντίπαλο, όσο και τον Παναθηναϊκό που έφερε ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη.
Δείτε πως μετέδωσε το inAEK.com LIVE την αναμέτρηση
Το ματς
Η ΑΕΚ μπήκε καλά στην αναμέτρηση. Στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσε και έψαξε το γρήγορο γκολ για να μειώσει την πίεση και το άγχος. Είχε νωρίς νωρίς ένα καλό μακρινό σουτ με τον Γαλανόπουλο, το οποίο έσωσε ο Ζίβκοβιτς.
Στο 8′ μετά από προσπάθεια του Κλωναρίδη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κάπου κόντραρε και στρώθηκε στον Πόνσε, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.
Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο, επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό. Μετά το 25′ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Πόνσε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έκανε κακό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να βρει σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έκανε κάποια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 59′ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά το σουτ του Μπρίτο απέκρουσε με τα πόδια ο Μπάρκας.
Στο 68′ η ΑΕΚ έχασε μία καλή ευκαιρία. Ο Μπακάκης από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα με το αριστερό, ο Λιβάγια έπιασε ένα όμορφο ανάποδο, το οποίο όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Λίγο αργότερα, στο 70′ ο Μάρκο Λιβάγια με ένα μακρινό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Η πολιορκία της ΑΕΚ συνεχίστηκε. Στο 71′ ο Χουλτ έδωσε στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου δεν αιφνιδίασε τον αντίπαλο πορτιέρο.
Στο 88′ ο Αλμπάνης έχασε ασύλληπτο τετ α τετ, καθώς έκανε κακό τελείωμα με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει. Στο ριμπάουντ ο Μάνταλος αιφνιδιάστηκε.
Στο 90+1 ο Λιβάγια με προσωπική ενέργεια και όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Κροάτης φορ δεν πανηγύρισε, σκύβοντας το κεφάλι στον κόσμο.
Ο τεχνικός της Ένωσης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Αλμπάνη και Γιακουμάκη.
*Στο ΟΑΚΑ παρευρέθηκαν περίπου 8000 Ενωσίτες.
*Κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Πόνσε. Θετικός και ο Πέτρος Μάνταλος. Φυσικά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Ενδεκάδα ΑΕΚ(Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης(Αλμπάνης 78′), Μπογέ(Λιβάγια 55′), Πόνσε(Γιακουμάκης 84′)
Ενδεκάδα ΑΟ Ξάνθη(Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο(Κάστρο 73′), Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς(Μελιόπουλος 81′), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Κάντα(Μπρίτο 51′), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ
Κίτρινη κάρτα: -/Κοβάσεβιτς 45′, Μπρίτο 73′, Χατζητερζόγλου 80′
Κόκκινη κάρτα: –






