INAEK

Σέζαρ Άρθο: «Η ΑΕΚ ξέρει από μεγάλα ματς, η ασφάλεια είναι πάνω από όλα»

Ο Σέζαρ Άρθο μιλά για το Κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ στον τελικό του 2016...

Ο Σέζαρ Άρθο μιλά για το Κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ στον τελικό του 2016 με τον Ολυμπιακό και στέλνει το δικό του μήνυμα για την αποψινή σπουδαία κόντρα της Ένωσης με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της τελευταίας κατάκτησης του Κυπέλλου από πλευράς ΑΕΚ, στον τελικό του 2016 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο και τότε και κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Ο Σέζαρ Άρθο, που είχε αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια εκείνου του ματς, μπορεί πια να βρίσκεται στην πατρίδα του στην Ισπανία, ωστόσο, δεν παύει να παρακολουθεί την «αγαπημένη του ομάδα», όπως χαρακτηρίζει την Ένωση. Θυμάται εκείνο το ματς με τους ερυθρόλευκους που σφράγισε την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στις επιτυχίες μετά τα δύσκολα χρόνια, ξεκαθαρίζει πως η ασφάλεια όλων είναι πάνω από όλα και εξηγεί το κλειδί του αποψινού τελικού

Ξεκινήσαμε ρωτώντας τον πρώην παίκτη της Ένωσης τι θυμάται από εκείνον τον τελικό του 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό. «Από εκείνον τον θυμάμαι πόσο σημαντικά και έντονα ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δύσκολος και σκληρός αγώνας. Ήδη από τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε την ιστορία που γράφαμε για την ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια κακής πορείας του συλλόγου. Το τελευταίο σφύριγμα μας γέμισε όλους τους παίκτες με πολύ έντονα συναισθήματα».

Το κοινό στοιχείο, βεβαίως, του σημερινού με εκείνο τον τελικό κόντρα στην ομάδα του Πειραιά είναι πως θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του κόσμου. Ζητήσαμε, λοιπόν, την άποψη ενός εκ των πρωταγωνιστών εκείνου του αγώνα για το συγκεκριμένο θέμα. «Είναι κρίμα να παίζεις με κλειστές πόρτες για τους οπαδούς γιατί δικαιούνται να απολαύσουν τον αγώνα και την νίκη ζωντανά. Αλλά αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις των αρχών. Η ασφάλεια όλων μας είναι πάνω από όλα».

Σχετικά με την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο αλλά και στο ρόλο που μπορεί να παίξει στον αποψινό τελικό, εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Σεβιγιάνος τεχνικός είναι ο ιδανικός για αναμετρήσεις σαν αυτήν αφού ξέρει πως να πάρει το 100% από τον κάθε έναν ποδοσφαιριστή του. «Είναι εξαιρετικός στο να ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές του. Είμαι σίγουρος ότι όσοι αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους για χάρη του. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σαν παίκτης και προπονητής από σπουδαίες αναμετρήσεις».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Σέζαρ Άρθο αν παρακολουθεί την ΑΕΚ σήμερα και αν θεωρεί πως μπορεί να τα καταφέρει απόψε κόντρα στον ΠΑΟΚ που πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα. «Παρακολουθώ την ΑΕΚ πάντα, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν σκληρό αντίπαλο αλλά πιστεύω ότι μπορούν να νικήσουν γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ πάντα παίζει καλά στους τελικούς και στα πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Σχετικά με το «κλειδί» που μπορεί να κρίνει και το ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο μας εξήγησε ότι «Το κλειδί είναι να αποφύγουν τα λάθη στην άμυνα. Να μην αφήσουν χώρους μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής και να εστιάσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να χάσει την οργάνωσή του σε αυτό το χρονικό σημείο».

Κλείνοντας ζητήσαμε τον Ισπανό να στείλει ένα μήνυμα προς τους φίλους του στην Ελλάδα και εκείνος άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για συνεργασία με την Ένωση στο μέλλον. «Το μικρό μου πέρασμα από την ΑΕΚ με στιγμάτισε και είμαι ταυτισμένος με αυτό το σύλλογο. Εύχομαι στο μέλλον να γίνω ο συνδετικός κρίκος της ΑΕΚ με το Ισπανικό πρωτάθλημα. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω την ΑΕΚ καθώς υπήρξε η αγαπημένη μου ομάδα».

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε