INAEK

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Ο Μαρτσίνιακ στον μεγάλο τελικό

Ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ, ένας από τους κορυφαίους διαιτητές παγκοσμίως, ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό...

Ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ, ένας από τους κορυφαίους διαιτητές παγκοσμίως, ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ.

Η ΚΕΔ επιστρατεύει μία παγκόσμιας κλάσης σφυρίχτρα για τον τελικό της 17ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, επιλέγοντας τον 44χρονο Μαρτσίνιακ, ο οποίος έχει διευθύνει κορυφαίους αγώνες όπως τον τελικό του Μουντιάλ 2022 (Αργεντινή – Γαλλία) και τον περσινό τελικό Champions League (Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ). Το πλούσιο βιογραφικό του, γεμάτο παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, καθιστά σαφές ότι πρόκειται για τον καλύτερο δυνατό ορισμό.

Ο έμπειρος Πολωνός ήταν πρόσφατα διαιτητής στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Ίντερ και την Μπαρτσελόνα, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη του παρουσία στη χώρα μας τη φετινή σεζόν, καθώς είχε σφυρίξει και τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (1-1). Στο παρελθόν έχει βρεθεί και στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης (2-2) το 2021.

Στο πλευρό του στον μεγάλο τελικό θα βρίσκονται οι συμπατριώτες του Τόμαζ Λστκίεβιτς και Άνταμ Μίχαλ Κούπσικ, με τέταρτο τον Παπαδόπουλο. Στο VAR θα βρίσκονται οι Τόμαζ Αντρζέι Κβιατκόφσκι, Ευαγγέλου και Παπαπέτρου, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Μπίκας.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα