Κρούσματα κορονοϊού σε οικισμό Ρομά και φόβοι για εξάπλωση – Στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα όπου επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσμτατα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης.
Στην περιοχή μετέβη με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού. Η περιοχή έχει τεθεί σε καραντίνα, όπως και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς από την ιχνηλάτιση διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος Ρομά, φορέας του ιού, είχε επαφές με άτομα από την περιοχή.
Στο κλιμάκιο που μετέβη στη Λάρισα συμμετέχουν ακόμα ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.
Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.
Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.
Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον κορονοϊό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ. Βέβαια μέχρι στιγμής κανένα ξενοδοχείο δεν έχει προσφερθεί να τους φιλοξενήσει, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ.






