INAEK

Εκπληκτική mini movie για την οπαδική βία με όνομα «Ενός λεπτού σιγή» (vid)

Δείτε την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν δύο Θεσσαλονικείς, ο Μίλτος Τόσκας και ο Τάσος...

Δείτε την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν δύο Θεσσαλονικείς, ο Μίλτος Τόσκας και ο Τάσος Τσίφτσης.

Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία μονόλεπτων ταινιών, δυο δημιουργοί από την Θεσσαλονίκη, ο Μίλτος Τόσκας, ο οποίος είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και ο συνεργάτης του, Τάσος Τσιφτσής, δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την οπαδική βία.

Οι δημιουργοί συμπληρώνουν: Ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού με θέμα την οπαδική βία. Στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία μονόλεπτων ταινιών με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Η οπαδική βία αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Η κοινωνική κρίση σε συνδυασμό με τις εντεινόμενες ανισότητες οδηγεί στην παραβατικότητα. Καλά οργανωμένες ομάδες συμφερόντων εκμεταλλεύονται νεαρά παιδιά που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και τα μετατρέπουν σε φθηνά κι αναλώσιμα γρανάζια μηχανών.
 
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο κι οι ομάδες, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, είναι το ομορφότερο δεύτερο πράγμα.
 
Ελπίζουμε να γίνει η αφετηρία για μία νέα εποχή…».
 

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

οπαδική βία