Ξεσηκωμός στο Λονδίνο: Πορεία οπαδών της Κρίσταλ Πάλας κατά UEFA και Μαρινάκη για τον «υποβιβασμό» στο Conference League!

Πορεία οπαδών της Κρίσταλ Πάλας κατά της UEFA μετά τον αποκλεισμό από το Europa League λόγω πολυϊδιοκτησίας.

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας η απόφαση της UEFA να αποκλείσει τον αγγλικό σύλλογο από τη φάση των ομίλων του Europa League και να τον υποβιβάσει στο Conference League, εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Eagle Football Holdings.

Το Σάββατο, εκατοντάδες φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν τους δρόμους του νότιου Λονδίνου, πραγματοποιώντας πορεία που κατέληξε στο γήπεδο Selhurst Park.

Η UEFA επικαλέστηκε παραβίαση των κανονισμών περί πολυϊδιοκτησίας, καθώς η Eagle Football Holdings, που έχει σημαντική συμμετοχή στην Πάλας, είναι ταυτόχρονα βασικός μέτοχος και της Λιόν. Παρότι οι «αετοί» είχαν κερδίσει την ευρωπαϊκή τους πρόκριση μέσω της κατάκτησης του FA Cup, η UEFA αποφάσισε πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και τους «υποβίβασε» στη χαμηλότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η διοίκηση της Κρίσταλ Πάλας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου, χαρακτήρισε την απόφαση «άνευ προηγουμένου αδικία» και ετοιμάζει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (CAS). Παράλληλα, ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ανατροπή της απόφασης, με περισσότερους από 3.000 υποστηρικτές να έχουν ήδη υπογράψει μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι οργανωμένοι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις, προειδοποιώντας ότι η πορεία στο Selhurst Park ήταν απλώς το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης καμπάνιας. Όπως τόνισαν: «Δεν θα αφήσουμε τις ομάδες να γίνουν θύματα ενός συστήματος που υπηρετεί μόνο τους ισχυρούς».

Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα