Βαγιαννίδης: «Δύσκολη ήττα από τη Σκωτία, αλλά η Εθνική κρατάει θετικά σημεία» (VIDEO)
Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να σχολιάζει την εμφάνιση της ομάδας μετά το 3-1 στο «Χάμπντεν Παρκ».
Η ήττα στη Γλασκώβη
Η προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, καθώς οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να σκοράρουν τρία γκολ σε δύο φάσεις, ανατρέποντας το προβάδισμα της Ελλάδας.
Τα σχόλια του Γιώργου Βαγιαννίδη
Ο διεθνής μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μίλησε στον ALPHA και τόνισε:
«Τα πρώτα συναισθήματα είναι αρνητικά, είναι δύσκολα. Δεν νομίζω ότι πήγε κάτι στραβά όσον αφορά στο πλάνο της ομάδας, μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ δυναμικά, κυριαρχήσαμε από το πρώτο λεπτό, δεν δεχτήκαμε φάσεις.
Όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι, δεν νικάει πάντα ο καλύτερος. Δεχτήκαμε δύο στημένες φάσεις, νομίζω ότι έβαλαν τρία γκολ από δύο φάσεις και έτσι γύρισε το παιχνίδι από το πουθενά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Τι κρατάει θετικό η Εθνική Ελλάδας
Ο Βαγιαννίδης επισήμανε ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία από την αναμέτρηση:
«Το μόνο θετικό που μπορώ να κρατήσω από σήμερα είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά όσον αφορά στο πλάνο της ομάδας γιατί πέτυχε κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια, κυριαρχήσαμε, δεν δεχτήκαμε φάσεις. Κάναμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, να κρατάμε τη μπάλα, να δημιουργούμε ευκαιρίες, να μη δεχόμαστε ευκαιρίες στο transition.
Πρέπει όμως ακόμη και στις στημένες φάσεις που θεωρητικά δεν είναι το δυνατό μας σημείο να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι, καθόλη τη διάρκεια, σε κάθε φάση, πρώτοι στη μπάλα».
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του εδώ:






