Τριετής φυλάκιση με αναστολή στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για το «ροζ» βίντεο
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.
Ο 61χρονος αντιμετώπιζε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για μετάδοση αρχείων προσωπικών δεδομένων που αφορούσαν τη σεξουαλική ζωή άλλου προσώπου, χωρίς συναίνεση, και κατ’ εξακολούθηση.
Παρά τη σοβαρότητα της πράξης, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας πως δεν προέκυψε σκοπός βλάβης από την πλευρά του κατηγορουμένου. Έτσι, η ποινή που επιβλήθηκε ήταν μικρότερης βαρύτητας, με την αναστολή να δίνει στον Παναγιωτόπουλο τη δυνατότητα να μην οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη κοινωνική αντίδραση, καθώς σχετίζεται με τη διαρροή ευαίσθητου προσωπικού υλικού χωρίς συναίνεση – γνωστή και ως υπόθεση «revenge porn».






